Startup Peerby: Eenvoudig spullen lenen en huren van je buren nu ook via iPhone app
11-09-2013 11:31:48 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3339 | Tags:

 Je kent het wel, net verhuisd naar je nieuwe appartement, penthouse of studentenkamer. De plinten liggen op je te wachten in de logeerkamer, geen Wi-Fi, de muren nog kaal en..het is duidelijk: je hebt klusspullen nodig. Maar waarom zou je de boormachine of plintenknipper kopen als je ze ook kan lenen? Met de Peerby app op je telefoon kun je op elke plek en op elk moment een oproep doen naar je buren.

 

De Amsterdamse startup Peerby lanceerde in september 2012 haar website en groeide binnen no time uit naar meer dan 12.000 leden. Vandaag presenteert Peerby haar iPhone app, zodat je op iedere plek en op ieder tijdstip Peerby kunt gebruiken. Plannen voor een Android app zijn in de maak.

 

Zo werkt de app:

Via de app geef je aan waar je naar op zoekt bent en Peerby stuurt een bericht naar mensen in je buurt die ook lid zijn van Peerby. Heb je even een ladder, fiets, beamer, hogedrukreiniger of een discobal nodig? Je krijgt een reactie gemiddeld binnen 30 minuten.

 

De app is opgebouwd uit vier schermen. Het openingsscherm van de Peerby app toont alle oproepen die jij hebt geplaatst. Het tweede scherm toont de geschiedenis van alle chats die je met je buren hebt gehad. Het derde scherm laat de inkomende inroepen van al je buren zien. Tenslotte kun je in de vierde en laatste scherm je eigen profiel informatie vinden. Nieuwe berichten krijg je binnen via push notification.


De Peerby app staat in de App Store en is gratis.

 

Over startup Peerby
Met Peerby leen je eenvoudig spullen van je buren door rond te vragen in je buurt. Dit rondvragen maakt Peerby uniek in zijn soort en zorgt ervoor dat je snel en makkelijk in contact komt met iemand die je kan helpen. Zo is Peerby goed voor je portemonnee, bevordert het de sociale contacten in de buurt en draagt het bij aan de vermindering van consumptie. Peerby werd in 2011 opgericht door ondernemers Daan Weddepohl en Eelke Boezeman.

 

Consumentenbond over Peerby.nl:
"Het is leuk om Peerby een keer te proberen. Het zal je verbazen hoe behulpzaam en sociaal dit netwerk is. Bovendien kun je geld besparen door te lenen in plaats van te kopen."


Daan Weddepohl, oprichter van Peerby:
“Met Peerby willen we de wereld veranderen door middel van technologie. Sinds september 2012 was er de Peerby website en nu, met de lancering van de PeerbyApp, nemen we de volgende stap. Overal waar je bent toegang tot alle spullen in je buurt binnen handbereik."

 

www.peerby.com  

www.facebook.com/peerby
 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie