Startup Undeveloped lanceert eerste marktplaats voor domeinnamen
19-02-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3502 | Tags:

 

Undeveloped is vandaag gelanceerd met als doel een doorbraak te maken in de Nederlandse domeinnamenmarkt. Op het moment is de domeinnamenmarkt erg gesloten en een uiterst ingewikkelde markt met als resultaat een onnodig hoge drempel om een goede domeinnaam te vinden en te kopen. De startup wil dit probleem oplossen door een faciliterende link te zijn tussen de vraag en aanbod kant van waardevolle domeinnamen. Dit zal de toegang tot geregistreerde topdomeinnamen eenvoudiger maken en de handel van domeinnamen bevorderen.

 

Volgens Reza Sardeha, oprichter van Undeveloped kun je domeinnamen zien als virtueel onroerend goed en vervult Undeveloped de functie van de makelaar. Sardeha: "Wij willen de toegang tot geregistreerde domeinnamen die ter overname beschikbaar zijn eenvoudiger maken. Om dit mogelijk te maken zijn we erin geslaagd om met een groot aantal domeinnamenhouders in zee te gaan zodat we bij lancering al een zeer uitgebreid en compleet aanbod kunnen garanderen."

 

Sardeha: "Met meer dan 65.000 .nl domeinnamen in ons bestand zijn wij nu al de grootste premium domeinnamen marktplaats van Nederland." Enkele top domeinnamen zoals Aanstekers.nl, Badkuipen.nl en Muffins.nl staan nu al te koop op het platform. Prijzen van de domeinnamen, die op het platform worden aangeboden, variëren van 1.000 euro tot en met maar liefst 150.000 euro voor de meest waardevolle domeinnamen.

 

Internationaal uitbreiden?

De Nederlandse markt, met meer dan 5 miljoen geregistreerde domeinnamen, is de eerste stap voor de Nederlandse startup. Reza Sardeha: "Binnen drie maanden willen we eigenlijk al internationaal uitbreiden naar de Duitse, Franse en Spaanse domeinnamenmarkt."  

 

www.undeveloped.nl  

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie

 

 

  Cross Media Congres | 14 mei 2014 | Amsterdam