Steelcase draagt bij aan adoptie van video-conferencing in het zakelijk verkeer
18-11-2013 15:28:24 | Door: Nico Scherphuis | hits: 2995 | Tags:

Steelcase brengt drie nieuwe technologische oplossingen op de markt die het gebruik van video-conferencing in een zakelijke omgeving optimaliseren. Uit een onderzoek dat de werkomgevingspecialist onlangs heeft laten uitvoeren, kwam naar voren dat kenniswerkers steeds vaker video als communicatiemiddel gebruiken wanneer zij samenwerken met collega’s op afstand. Uit hetzelfde onderzoek bleek ook dat zich hierbij herhaaldelijk dezelfde belemmeringen voordoen, zoals een matige beeld- en geluidskwaliteit en een gebrek aan privacy. Met de drie nieuwe oplossingsconcepten wil Steelcase dit soort ongemak definitief tot het verleden laten behoren en zorgen dat een intuïtieve en dynamische videobeleving de standaard wordt. Een videobeleving waarin mensen, informatie en ruimte op een natuurlijke manier samenkomen.

 

We leven in een verbonden wereld. 62 procent van de kenniswerkers werkt regelmatig samen met mensen uit verschillende tijdzones of andere geografische gebieden. ‘Bedrijven zijn meer dan ooit van elkaar afhankelijk en mensen die samenwerken, hoeven dit al lang niet meer per definitie op dezelfde plek te doen. Het werk van kenniswerkers is virtueler dan ooit te voren. Het toegenomen gebruik van videomogelijkheden als ondersteunend communicatiemiddel is hier een uiting van’, aldus Allan Smith, Vice President Product Marketing & Applications van Steelcase.

 

Meer video

De woorden van Smith worden bevestigd door een onderzoek van Cisco waaruit blijkt dat het zakelijk videoverkeer de afgelopen jaren sterk is toegenomen, met bij grote organisaties een jaarlijks stijgingspercentage van wel 70 procent. De toegenomen technologische mogelijkheden en het feit dat video voor iedereen toegankelijk is geworden, liggen volgens Smith ten grondslag aan de enorme vlucht die video conferencing heeft genomen. ‘Video-conferencing is in de loop der jaren alsmaar sneller, gebruiksvriendelijker, mobieler en goedkoper geworden.’ Hij plaatst ook een kanttekening: ‘Bij veel bedrijven zie je dat de fysieke ruimtes waar video-conferencing plaatsvindt geen gelijke tred hebben gehouden met de technologische vooruitgang. Wanneer dit wel het geval zou zijn, leidt dit tot een betere gebruikerservaring. Op zijn beurt zorgt dit voor een nog massalere adoptie van video-conferencing als instrument om sociaal samen te werken.’

 

Technologie en ruimte

Om deze reden brengt Steelcase drie uitbreidingen op de markt van zijn toonaangevende media:scape productlijn, een intelligente combinatie van meubilair en technologie die de leden van een team in staat stelt efficiënt informatie uit te wisselen en effectief op afstand samen te werken. VirtualPUCK, TeamStudio en Kiosk elimineren storende invloeden van buitenaf en verbeteren de beeld- en geluidskwaliteit van video-conferencing. Ze zorgen dat het gebruik van video als communicatiemiddel natuurlijk en intuïtief wordt, waardoor deelnemers aan een videoconferentie zich niet bezig hoeven te houden met de technologie. In plaats daarvan kunnen zij zich volledig concentreren op de inhoud en de andere deelnemers.

De virtuele PUCK stelt net als de fysieke variant deelnemers in staat eenvoudig te schakelen tussen data en video en gemakkelijk additionele content te delen, ongeacht waar zij zich in de ruimte bevinden en zonder dat zij de meeting onderbreken. Om op deze manier aan de video-conferentie deel te nemen, volstaat het downloaden van een app en het invoeren van een code.

TeamStudiois projectmeubilair dat zowel de wisselwerking tussen de deelnemers die fysiek bij elkaar zitten ondersteunt als de interactie met de deelnemers op afstand. Bij het ontwerp is nadrukkelijk rekening gehouden met de zichtlijnen van alle deelnemers. Door de trapsgewijze opstelling van de tafels hebben alle deelnemers, of zij zich nou fysiek in dezelfde ruimte bevinden of op afstand aan de meeting deelnemen, altijd optimaal zicht op de andere deelnemers en in gelijke mate toegang tot de informatie die op het beeldscherm wordt gedeeld. Op deze manier kunnen ze effectief informatie met elkaar delen, tot stand brengen en evalueren.

De complete video-conferencing-toepassing Kiosk is speciaal bedoeld voor twee personen die op afstand samenwerken. Met één druk op de knop kan iemand zich in verbinding stellen met een collega aan de andere kant van de wereld en in een een-op-een setting informatie delen.

 

Steelcase stelt dat video-conferencing mede door dit soort nieuwe toepassingen op korte termijn zal uitgroeien tot het meest gebruikte communicatiemiddel in het zakelijk verkeer. Temeer video-conferencing creatieve samenwerking faciliteert. Smith: ‘In de jaren 80 en 90 ging werk vooral over processen. Tegenwoordig draait het om creativiteit en innovatie. Kenniswerkers moeten samenwerken met inhoudelijke experts van over de hele wereld. Een dergelijke samenwerking vereist vertrouwen en een hoge mate van interactie. Omdat fysiek samen zijn nou eenmaal niet altijd haalbaar is, is video het alternatief om toch op een natuurlijke en authentieke manier samen te werken.’

 

De uitbreidingen van de media:scape productlijn zijn vanaf het najaar beschikbaar.

 

www.Steelcase.nl

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie

 

  •