Stichting Lezen & Schrijven: Kamerleden nemen het tegen elkaar op in Lingo
04-09-2013 11:58:52 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3361 | Tags:

In een speciale uitzending van het populaire taalspel Lingo wordt op 9 september stilgestaan bij de 1,1 miljoen mensen in Nederland die moeite hebben met lezen en schrijven. In deze uitzending nemen twee Tweede Kamerleden het samen met twee voormalig laaggeletterden tegen elkaar op. Lingo wordt elke werkdag om 19.00 uur door de TROS uitgezonden op Nederland 1. De presentatie is in handen van Lucille Werner.

 

Tweede Kamerlid Michel Rog (CDA) speelt samen met Trudi Jeninga tegen het team van zijn collega Lutz Jacobi (PvdA) en Taner Polat. Beide politici doen mee aan Lingo om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid. In Nederland kan 1 op de 10 mensen (tussen 16 – 65 jaar) niet goed lezen en schrijven.

 

Michel Rog zegt over zijn deelname aan Lingo: Ruim 1 miljoen mensen in Nederland kunnen niet goed lezen en schrijven. Veel Nederlanders weten dit niet eens. Ik hoop door mijn deelname aan deze speciale uitzending een aandeel te leveren aan het meer zichtbaar maken van laaggeletterdheid en zo mensen te motiveren om ook bij te dragen aan het vergroten van geletterdheid.

 

Lutz Jacobi zegt over haar deelname: De PvdA wil dat iedereen kan deelnemen aan onze hedendaagse maatschappij. 10% van de Nederlandse bevolking kan niet goed lezen en schrijven, hierdoor is volwaardige deelname voor hen onmogelijk. Ik hoop dat alle kijkers van Lingo, na het zien van deze uitzending, net als ik, vinden dat dit onacceptabel is en zich gaan inzetten voor een meer geletterd Nederland.’

 

Week van de Alfabetisering
Van 8 september tot en met 15 september organiseert Stichting Lezen & Schrijven, namens het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Week van de Alfabetisering. Deze week wordt georganiseerd om landelijk aandacht te vragen voor het belang van taal, lezen en schrijven. Meer informatie over deze actieweek is te vinden op www.weekvandealfabetisering.nl.

 

Stichting Lezen & Schrijven
Stichting Lezen & Schrijven is in 2004 opgericht door H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden. De stichting heeft als doel geletterdheid binnen Nederland te vergroten. 

 

www.weekvandealfabetisering.nl

 

Dit persbericht is gedistribueerd door ANP Pers Support  

 

                                                                                                Home

 

www.perssupport.nl/apssite/permalink/77203