Strategische samenwerking webpower en Veritate verhoogt conversie
21-08-2013 09:19:13 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3405 | Tags:

Webpower en Veritate zijn een strategische partnerovereenkomst met elkaar aangegaan om bedrijven nog meer mogelijkheden te bieden op het gebied van slimme e-mailmarketing en -communicatie. Handelen op basis van klantkennis staat daarbij centraal. De aanleiding voor deze samenwerking is tweeledig: enerzijds het veranderde online en sociaal koopgedrag van mensen en anderzijds het belang van data binnen marketing. Met data wordt het inzicht in klanten en prospects vergroot. Daarmee ben je in staat om op basis van individuele interesses en gedrag persoonlijk en relevant te communiceren. E-mail wordt daarmee een veel krachtiger communicatie-instrument en leidt daarmee vaak tot een hogere conversie.


Onderzoek van Marketingsherpa geeft aan dat e-mails 30% meer worden geopend als deze relevant en persoonlijk zijn en dat de click-through rates 50% hoger liggen. Dit geldt ook voor andere kanalen. Marketeers moeten persoonlijk en relevant willen zijn voor hun klanten en heldere keuzes maken voor wie welke boodschap is bedoeld. Het kennen van individuele klanten, hun winkelgedrag en voorkeurskanalen is een belangrijke eerste stap en helpt je om de merkbetrokkenheid van klanten en prospects te verhogen.


Bundeling van expertises
Veritate richt zich op het ondersteunen van bedrijven bij (e-mail) marketing en eCRM op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Webpower is een internationale speler op het gebied van e-mail marketing automation en heeft alle kennis en tools in huis voor het vergroten van klantinzicht (data analyse) en de software om persoonlijk en relevant te communiceren. Met de bundeling van deze expertises krijgen bedrijven dieper inzicht in het gedrag van individuele klanten en prospects. Dat inzicht vertaalt zich naar een pragmatisch stappenplan dat gaat resulteren in quick wins, betere open en click-through rates en een hogere ROI.


Vergroten slagkracht voor klanten
Gerben Busch, managing director Veritate: “In de tandem met webpower vergroten we niet alleen onze eigen slagkracht, maar vooral die van onze klanten. Met webpower’s rapportage tools laten we met concrete cijfers zien waar je als merk je e-mailmarketingpijlen op moet richten. Dit omdat het inzicht geeft in het gedrag van individuele klanten of abonnees door de tijd heen. Dat gaat ons helpen om doelgerichte campagnes en programma’s te ontwikkelen die voor merken resulteren in actievere en loyalere klanten, die meer kopen gedurende een langere periode. Uiteraard gaan we daar ook de smart e-mailtool (dmdelivery) van webpower voor inzetten. Met als doel: persoonlijke, relevante communicatie tussen de merken waarmee we werken en hún klanten. Alleen al de gedachte geeft ons enorm veel energie.”


Ook CEO van webpower, Jacco Bouw is erg enthousiast over deze samenwerking. “De meerwaarde zit echt in de ervaring die Vertitate heeft op het gebied van eCRM als onderdeel van de marketingcommunicatie en de kennis die ze heeft op het gebied van cross-channel marketing. Samenwerking met bureaugroep the valley maakt bovendien dat er een krachtig partnership ontstaat met schaalgrootte en daadkracht. Webpower heeft de tools en kennis in huis en Veritate biedt daarop een mooie aanvulling.”


Over Veritate
Met de wortels in e-mailmarketing is Veritate de afgelopen jaren succesvol getransformeerd tot eCRM bureau. E-mail is namelijk niet hét middel, maar een van de middelen in je contactstrategie. De focus ligt op eConversations: Het creëren van persoonlijke, relevante communicatie tussen merken en mensen. Op basis van inzicht in individuele wensen, voorkeuren en gedrag. Over webpower
Webpower is een internationale speler in smart e-mailmarketing en marketing automation oplossingen. Dit betekent beter inzicht in (online) klantgedrag en klantprofiel, hogere merkbetrokkenheid door persoonlijke en relevante communicatie, grotere besparing in tijd en kosten door geautomatiseerde campagnetaken en hogere conversie uit online marketingactiviteiten.


www.veritate.nl
www.webpower.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie