Synappz wint beste eHealth innovatie met persoonlijke medische apps
05-11-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3327 | Tags:

Synappz Medical Apps eindigde vorige week bij de Ordina Health Innovation Challenge als één van de drie winnaars met het concept Personalized Medical Apps. De prestigieuze prijs werd uitgereikt tijdens het 40 jarig bestaan van Ordina, in het hoofdkantoor te Nieuwegein. Ordina gaat samen met Synappz Medical Apps een duurzame verbinding aan om het innovatieve concept verder te ontwikkelen en in de markt te zetten.

 

"Personalized Medical Apps (pApp) is de volgende stap in de wereld van medische apps", aldus Erik van der Zijden, CEO van Synappz. "Elke patiënt is uniek, maar bestaande medische apps voorzien niet in die behoefte. Met ons platform kunnen patiënten en zorgprofessionals samen een medische app samenstellen specifiek voor de klinische symptomen van die patiënt."

 

Volgens Dr Erich Taubert, CMO van Synappz, helpt pApp bij het verkrijgen van inzicht in een ziekteproces. "Er zijn alleen in Nederland al 4.5 miljoen chronisch zieken. Deze patiënten zijn gebaat bij het verkrijgen van inzicht, zodat ze een betere gesprekspartner zijn voor de behandelende arts. Anderzijds zal door het verkregen inzicht de rol van de arts veel meer coachend worden, zodat samen gekeken kan worden naar de meest optimale behandeling".

 

Ook Piet Nelis, COO van Synappz is trots op het behaalde resultaat en kijkt uit naar de verdere samenwerking. "Ordina heeft een indrukwekkend track-record in de ICT en kennis van zaken als het gaat om het bouwen van complexe ICT infrastructuren", stelt Nelis. "Hoewel pApp in gebruik heel eenvoudig en gebruiksvriendelijk zal worden is de 'achterkant' natuurlijk zeer geavanceerd. Denk hierbij aan strenge veiligheidseisen, privacywetgeving, CE-certificering en het kunnen koppelen aan sensoren en andere platformen. Wij hebben hiervoor een consortium van zeer ervaren partijen samengesteld en we zijn blij dat Ordina ons hierbij gaat ondersteunen met hun kennis, netwerk en expertise".

 

Synappz Medical Apps ontwikkelt en distribueert vernieuwende mobiele concepten en praktische oplossingen voor medische professionals, zorgcentra, geneesmiddel-fabrikanten en patiënten-organisaties.

 

www.synappz.nl

 

Dit persbericht is gedistribueerd door ANP Pers Support

 

                                                                                                 Home

 

www.perssupport.nl/apssite/permalink/79004