Talpa verkoopt Utopia aan Fox Broadcasting in Amerika
24-01-2014 10:23:16 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4368 | Tags:

 

De realityshow Utopia gaat de grote plas over. John de Mol schermde al maanden met buitenlandse belangstelling en slaat met Talpa nu een grote slag: voor tv-zender Fox gaat zijn bedrijf een Amerikaanse versie maken van Utopia.

 

"Utopia wordt het grootste en meest ambitieuze sociale experiment dat ooit op televisie is uitgezonden", zo citeert de NOS de reality chief Simon Andreae van Fox Broadcasting.

 

John de Mol wordt de executive producer van de Amerikaanse versie van Utopia. Hoeveel Fox betaalt voor het programma, is niet bekendgemaakt. In de VS zal Utopia niet dagelijks op televisie te zien zijn, zoals in Nederland, maar wekelijks.

 

 

In Nederland begon het programma op 6 januari. In een loods op een verlaten stuk grond moeten vijftien mensen samen een nieuw bestaan opbouwen. Meer dan negentig camera's houden de bewoners in de gaten. De kijkcijfers lagen twee weken lang boven een miljoen, maar afgelopen woensdag daalde het bereik ineens naar 796.000 kijkers.

 

Talpa zegt dat er vanuit een flink aantal landen grote belangstelling is voor Utopia. De grootste vis Amerika is nu in ieder geval al binnen gehengeld.

 

www.talpa.tv

www.fox.com

 

Dit artikel verscheen eerder op MarketingTribune | Media

www.marketingtribune.nl/media

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie