TEC/CAD College brengt haar nieuwste boeken AutoCAD uit voor 2015
23-07-2014 17:17:46 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3745 | Tags:

 

TEC / CAD College geeft in Nederland en België al jaren het standaardwerk uit voor AutoCAD, Inventor en sinds kort ook voor Revit. Zo ook dit jaar. Onder leiding van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang van de serie ‘AutoCAD, Computer Ondersteunend Ontwerpen’ uitgegeven.

 

Dit jaar zijn belangrijke aanvullingen opgenomen in het boek die betrekking hebben op de nieuwe mogelijkheden van AutoCAD 2015, zoals de ONLINE mogelijkheden, de verdere ontwikkeling in het surface modelleren, de snelle content explorer, de krachtige aanpasmogelijkheden van VB.NET en Inventor Fusion. De speciale uitgave voor AutoCAD LT2015 kent onder meer de nieuwe dialoogregel, de mogelijkheid om tekeningen online op te slaan en te delen en de nieuwe koppeling met online wegenkaarten.

 

Voor beginners en ervaren gebruikers

De auteur heeft bewust gekozen voor een duidelijke scheiding tussen de informatie voor beginnende CAD-tekenaars en gevorderde gebruikers. Beginners krijgen zo de kans stap voor stap de basiskennis en –kunde van het CAD-tekenen te leren zonder dat zij worden overspoeld door ingewikkelde details. Omdat de stappen zo klein zijn en er zoveel afbeeldingen zijn opgenomen is het een dik boek. De teksten zijn makkelijk te begrijpen en zijn voorzien van talloze voorbeelden. Doordat het boek een goede mix van theorie, geleide instructie en oefeningen bevat, is het ideaal voor zelfstudie. Voor de experts in CAD-tekenen zijn de boeken  ook een echte aanrader. Het boek bevat veel achtergrondinformatie en is met recht een compleet naslagwerk te noemen. Daarnaast krijgen gevorderde technisch tekenaars ook de kans om verder te leren met hele specialistische zaken.

 

Nieuw in AutoCAD 2015

De nieuwe functies van de laatste versies van het tekenprogramma AutoCAD komen uitgebreid aan bod. De laatste verbeteringen betreffen onder andere de nieuwe donkere interface met de veranderde statusregel, tabbladen en het welkomscherm. Er zijn veranderingen doorgevoerd omdat in AutoCAD 2015 vrijwel alle commando's previews hebben. Dat is erg handig. U merkt de voordelen vooral bij het kiezen blokken. Er is een nieuw hoofdstuk opgenomen voor het werken met puntenwolken. De puntenwolken kunnen uw werk vergemakkelijken bij een verbouwing of ander werk dat aansluit bij iets dat al gebouwd is. U meet een gebouw op, u bewerkt de puntenwolk en u gebruikt deze voor de verbouwing.  In de vorige versie van het boek is ingegaan in samenwerking zoals de nieuwe functie DesignFeed voor opmerkingen op een online tekening en AutoCAD 360. Hiermee kan iedereen gratis tekenen op het web of tablet. Verder is er een online koppeling gemaakt met de landkaarten van Bing flink verbeterd. Allerlei kleinere veranderingen zijn doorgevoerd om het tekenen soepeler te verlaten verlopen. Al deze veranderingen zijn opgenomen in het boek. Het boek is ook aangepast aan de nieuwste inzichten over hoe u AutoCAD kunt aanpassen aan uw situatie met dynamische blokken, toolpalettes en VB.NET. De gebruikers krijgen middels het boek toegang tot een uitgebreide bibliotheek van functies waarmee het aanpassen via VB.NET sterk vereenvoudigd wordt. Verder zijn middels het boek een aantal bonuslessen te downloaden.

 

Nieuw in AutoCAD LT2015

Alle hoofdstukken zijn aangepast aan de veranderde interface en de nieuwe mogelijkheden van LT 2015. De meest in het oog springende verandering is het opstartvenster, de donkere interface en de previews in de commando's en de blokken. AutoCAD LT is beduidend gebruiksvriendelijker geworden omdat de opties van de functies makkelijker zijn te activeren. U kunt uw tekeningen en uw instellingen in de cloud opslaan, waardoor AutoCAD LT er op iedere computer waarop u werkt er hetzelfde uitziet en waardoor u altijd bij uw tekeningen kunt. U kunt satelietfoto's en afbeeldingen van Bing opnemen in de tekening en ieder moment verversen of printen. Op deze wijze maakt u snel een situatieschets.

 

In een vorige versie is ook de sheetset toegevoegd. Dit is de elektronische variant van het tekeningpakket. U kunt hiermee meerdere tekeningen als een enkel geheel bewerken. U kunt dit tekeningpakket met een enkel commando printen, opsturen of archiveren. Een minder in het oog springende verandering is de toevoeging van het programma Content explorer, waarmee u door alle tekeningen kunt zoeken met de snelheid die u kent van Google. In vergelijking met voorgaande boeken zijn er een aantal nieuwe hoofdstukken aangemaakt voor dit lesboek. Er is een uitgebreid hoofdstuk bijgekomen over de sheetsets.

 

Online ondersteuning

Bijzonder aan opleidingsinstituut TEC / CAD College is de online support die het de gebruikers van haar AutoCAD- en Inventor- en Revit (nieuw!) boeken biedt. Boeklagen legt uit: “we willen graag tekenaars helpen met het wegwijs worden in de technisch tekenwereld. Daarom bieden we tientallen instructiefilmpjes aan die oefeningen uit het boek demonstreren. Verder zijn er heel veel subroutines voor het aanpassen en duizenden symbolen gratis te downloaden en kan de gebruiker de opgedane kennis toetsen via de CADCollege Tools. De website is immens populair. Vooral beginnende gebruikers geven aan dat de online tools de ideale ondersteuning zijn voor zelfstudie.

 

 

www.cadcollege.nl

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie