Telegraaf Media Groep TMG verkoopt haar belang in ProSiebenSat.1 Media
05-09-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3641 | Tags:

TMG heeft vandaag de verkoop gestart van 13.127.832 aandelen in ProSiebenSat.1 dat een belang van ca. 6,0% in het kapitaal van ProSiebenSat.1 vertegenwoordigt en het gehele door TMG gehouden belang in ProSiebenSat.1. De verkoop geschiedt door middel van plaatsing bij institutionele investeerders via een accelerated bookbuild proces. Deutsche Bank is sole Bookrunner.

 

Voorafgaand aan de verkoop vertegenwoordigde het belang van TMG een belang van 6,0% in het kapitaal van ProSiebenSat. 1 met een boekwaarde van ca. EUR 230,8 miljoen per 31 december 2012, the datum van de meest recentelijk vastgestelde geconsolideerde jaarrekening van TMG. Bij afronding van de verkoop zal TMG de resultaten van de plaatsing bekendmaken.

 

In reactie op de mededeling van vandaag zei de heer F.Th.J. Arp, CFO van TMG: "TMG heeft de duidelijke ambitie om het Nederlandse mediabedrijf van de toekomst te zijn en het belang van TMG in ProSiebenSat.1 behoort daarmee niet tot de kernactiviteiten van TMG. De recente toelating tot de handel van onze aandelen in ProSiebenSat.1 creëerde de mogelijkheid om het belang te verkopen."

 

Over ProSiebenSat.1 Media

ProSiebenSat.1 Media AG is één van de leidende media ondernemingen in Europa. Haar kernactiviteiten omvatten de exploitatie van openbare televisie zenders die worden gefinancierd uit advertentie-inkomsten. In aanvulling op een sterke digitale en joint venture portfolio beschikt ProSiebenSat.1 ook over een international productienetwerk. De onderneming bereikt dagelijks ca. 86 miljoen mensen. Het hoofdkantoor van ProSiebenSat.1 is gevestigd in Unterfoehring bij München. ProSiebenSat.1 is opgericht in 2000, is genoteerd en heeft meer dan 3000 werknemers.

 

Over Telegraaf Media Groep

Telegraaf Media Group N.V. is een genoteerde, onafhankelijke media groep, voornamelijk actief op het gebeid van kranten, tijdschriften, puzzelbladen en huis-aan-huis bladen. Daarnaast wordt informatie commercieel geëxploiteerd via internet, (mobiele) telefonie en digitaal, danwel rechtstreeks of via strategische participaties. TMG is ontstaan vanuit het Nederlandse dagblad De Telegraaf and is gegroeid tot een gediversifieerde media groep door acquisities en lancering van nieuwe producten. TMG is voornamelijk actief in Nederland en via haar dochteronderneming Keesing Media Group ook in België, Frankrijk, Denemarken, Spanje en Zweden.

 

www.tmg.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie