Tentoo: Omzet flexwerkers en freelancers in de lift
14-01-2014 13:20:37 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3331 | Tags:

Flexwerkers en freelancers in de Randstad hebben hun gemiddelde omzet in 2013 zien toenemen. Payrollbedrijf Tentoo constateert een omzetstijging van 6% in vergelijking met een jaar eerder. Van de vier grote steden was in Utrecht sprake van de sterkste toename. Daar verdienden bij Tentoo aangesloten freelancers en flexwerkers 17% meer dan in 2012.

 

Paul den Ronden, algemeen directeur bij Tentoo, licht toe: “De omzetstijging heeft twee oorzaken. Allereerst zijn freelancers en flexwerkers meer dagen gaan werken. Daarnaast stegen de tarieven met ruim 4%.”

 

Omzetmutatie per freelancer/flexwerker naar vestigingsplaats:

 

   

 

Vierde kwartaal
In het vierde kwartaal nam de omzet van freelancers en flexwerkers in de Randstad toe met 8,64%. De stijgende trend van de voorgaande kwartalen zette zich daarmee door. In Utrecht was de stijging in het laatste kwartaal het grootst. Utrechtse freelancers en flexwerkers zagen hun omzet met 14,8% toenemen. In Amsterdam (6,8%), Rotterdam, (10,5%), Den Haag (10,5%) en Hilversum (0,6%) was de stijging lichter.

 

Over Tentoo
Tentoo is in 1992 opgericht en was daarmee het eerste payrollbureau van Nederland. Tentoo verleent financiële diensten aan freelancers, flexwerkers, zzp’ers, opdrachtgevers en ondernemers. Met 10.500 organisaties in de portefeuille en 20.000 aangesloten freelancers, behoort Tentoo tot de top in Nederland.

 

Tentoo is actief in bedrijfstakken waarin veel behoefte is aan tijdelijke werkverbanden en flexibele relaties tussen opdrachtgevers en individuele professionals. Denk bijvoorbeeld aan de audiovisuele sector, de amusement- en kunstensector, maar ook aan de ICT-, advies-, en communicatiebranche.

 

www.tentoo.nl

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie