Tentoo: Uurtarief freelancers omhoog, webdesigners en webdevelopers in Utrecht doen het goed
09-10-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4883 | Tags:

De markt voor freelancers en flexwerkers trekt aan. Payrollbedrijf Tentoo ziet dat zij in het derde kwartaal van 2013 gemiddeld een hogere uur- en dagvergoeding ontvingen in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Bovendien werden er meer uren gedraaid.

De omzet van freelancers en flexwerkers in de Randstad steeg gemiddeld met 8,5%. Het onderzoek richt zich op freelancers en flexwerkers in Amsterdam, Den Haag, Hilversum, Rotterdam en Utrecht, die bij Tentoo zijn aangesloten. De positieve trend van het vorige kwartaal zet zich daarmee door.

 

Compenseren kabinetsplannen

Toch maakt Paul den Ronden, financieel directeur van Tentoo, zich zorgen over de toekomst van de zzp'er. ‘Het kabinet heeft plannen om fiscale regelingen voor zzp'ers te versoberen. Indien die plannen daadwerkelijk worden uitgevoerd, dan zullen de tarieven voor zzp'ers met tientallen procenten moeten stijgen om hen daarvoor te compenseren.’

 

Utrecht op hielen Amsterdam

Tentoo concludeert verder dat Utrecht Amsterdam nadrukkelijk op de hielen zit als meest lucratieve, grote stad voor freelancers en flexwerkers. In Utrecht zagen zij hun omzet in het derde kwartaal met gemiddeld 25% stijgen in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2012. In Amsterdam nam de omzet van freelancers en flexwerkers afgelopen kwartaal met 6% toe.

De stijging van de omzet bij Utrechtse freelancers en flexwerkers was vooral toe te schrijven aan de webdesigners, webdevelopers en verschillende audiovisuele functies. In het tweede kwartaal van 2013 zagen zzp'ers  in Utrecht hun omzet ook al aanzienlijk toenemen. Toen was er sprake van een stijging van 18% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2012. In Amsterdam was er in het vorige kwartaal sprake van 5% stijging. Kijk voor de omzetstijging in Amsterdam, Den Haag, Hilversum, Rotterdam en Utrecht op www.tentoo.nl.Over Tentoo

Tentoo is in 1992 opgericht en was daarmee het eerste payrollbureau van Nederland. Tentoo verleent financiële diensten aan freelancers, flexwerkers, zzp'ers, opdrachtgevers en ondernemers. Met 10.500 organisaties in de portefeuille en 20.000 aangesloten freelancers behoort Tentoo tot de top in Nederland.

 

www.tentoo.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie