The Legacy vanaf 10 juni op Film1
28-05-2014 11:18:11 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3118 | Tags:

Na de spannende crimi The Killing en de politieke hitserie Borgen vaart de Deense staatsomroep DR met The Legacy weer een heel andere koers. Dit is het verhaal van een familie waar na de dood van de vrijgevochten moeder allerlei spanningen en onthullingen aan het licht komen.

 

De serie haalde in het thuisland gemiddeld ruim 1,7 miljoen kijkers en meer dan 60% marktaandeel. De serie deed het daarmee nog beter dan zijn voorgangers The Killing en Borgen. The Legacy is vanaf 10 juni iedere dinsdag om 20:30 uur te zien op Film1.

 

Familiedrama van de makers van Borgen

Op haar landgoed op het Deense platteland leidt de wereldvermaarde kunstenares Veronika Grønnegaard al sinds de wilde jaren’60 een excentriek en kleurrijk leven. Haar vier kinderen hebben elk op hun eigen manier de gevolgen van een vrijzinnige en chaotische jeugd ondervonden. Wanneer hun moeder sterft komen ze allemaal samen om de erfenis te regelen. Veronika laat echter haar landgoed na aan slechts een van haar kinderen. Wat een vlotte en vredige regeling had moeten worden, mondt uit in een pijnlijk proces waarbij geheimen, spanningen en leugens langzaam maar zeker aan de oppervlakte komen.

 

Drie afleveringen van deze Deense serie zijn geregisseerd door de internationaal geprezen actrice en regisseuse Pernilla August. De productie was in handen van de makers van de series ‘Borgen’ en ‘The Killing’.

 

Real Humans

Film1 start op 10 juni ook met het tweede seizoen van Real Humans (21:30 uur). In dit seizoen van deze fascinerende sciencefictionserie vervaagt de grens tussen mens en machine meer en meer.

 

www.film1.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie