The New DutchCowboys – klaar voor de toekomst
30-07-2014 07:02:34 | Door: Nico Scherphuis | hits: 2881 | Tags:
Nederlands populaire techblog DutchCowboys.nl lanceerde gisteren The New DutchCowboys. Een nieuw platform waarbij cross-site gepubliceerd kan worden, volledig responsive en retesnel. The New DutchCowboys is klaar voor de toekomst.


DutchCowboys draait op een nieuw platform, ontwikkeld door Freshheads. Het nieuwe platform is gebaseerd op één API en één huisstijl, die gepersonaliseerd kunnen worden. Het nieuwe platform is volledig responsive en geoptimaliseerd voor alle devices. Iedere bezoeker, vanaf een smartphone, tablet of desktop, ervaart optimale leesbaarheid van de artikelen. Ruim 50 procent van het huidige bezoek van DutchCowboys komt inmiddels vanaf mobiele devices, een percentage dat nog steeds stijgt. Met het oog op de toekomst is een responsive website dus noodzakelijk.


Cross-site publiceren

Het nieuwe platform voedt vanuit één centrale omgeving meerdere titels. Zo kunnen artikelen ook op andere websites uit het Cowboys-netwerk gepubliceerd worden, zonder dat er sprake is van duplicate content.


Henk de Hooge, uitgever van DutchCowboys.nl: “Vandaag zetten we met veel trots een stap op weg naar de toekomst, volledig gericht op optimaal gebruiksgemak. Dit nieuwe platform betekent het definitieve einde van onze mobiele apps. Voor adverteerders opent het platform nieuwe mogelijkheden voor content marketing en introduceren we nieuwe formaten voor online advertising.”


Het nieuwe platform is ontwikkeld in samenwerking met Freshheads uit Tilburg. Michiel van Hulst, Directeur bij Freshheads: “Om DutchCowboys en de andere sites uit het Cowboys-netwerk flexibiliteit te bieden, is het multi-platform opgericht. Alle titels bezitten dezelfde rijke functionalititen zonder de eigen identiteit te verliezen. Bijkomend voordeel is dat alle titels automatisch worden onderhouden en doorontwikkeld, iedere verbetering of toevoeging is direct beschikbaar voor alle titels.”


www.dutchcowboys.nl

www.freshheads.comVolg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media en marketingcommunicatie