The Square eerste grote aankoop voor original-documentaires op Netflix
06-11-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4230 | Tags:

The Square is begin 2014 exclusief te zien op Netflix, de wereldwijde streamingservice voor films en series. De documentaire vertelt het meeslepende en diepmenselijke verhaal van de Egyptische protestbeweging en is geregisseerd door Jehane Noujaim (bekend van onder andere “Control Room”; “Startup.com” en “Rafea: Solar Mama”) en producent Karim Amer (“Rafea: Solar Mama”).

 

The Square, dat dit jaar de People's Choice Award voor documentaires won tijdens het International Film Festival in Toronto, is een epische documentaire waarin het verhaal achter de Egyptische revolutie wordt verteld door de ogen van jonge activisten die de afgelopen twee jaar hebben geprobeerd om een beter Egypte op te bouwen.

 

De film toont de urgentie en intensiteit van de protesten op het Tahrir-plein vanaf het moment waarop de militaire leider Hosni Mubarak werd afgezet tot de verdrijving van Mohammed Morsi in 2013. Daarbij worden de gebeurtenissen zeer gevarieerd en uitgebreid in beeld gebracht in het leven van Magdy (een lid van het Moslimbroederschap), Khalid Abdalla (een Egyptische acteur die de hoofdrol speelde in “The Kite Runner”) en de charismatische Achmed. Op zijn poëtische vertellingen is de verhaallijn gebaseerd. Gewapend met niets anders dan camera's, sociale media, een diep besef en een onwrikbare hang naar verandering geven deze jonge revolutionairen vanaf de frontlinie hun beeld op de doorlopende strijd die met nieuwe wapens wordt uitgevochten.

 

Een eerdere versie van The Square won de Audience Award tijdens het Sundance Film Festival 2013. De film was ook een Official Selection tijdens het New York Film Festival 2013.

 

"We vinden het fantastisch dat we een prachtige film kunnen laten zien waarin een van de belangrijkste recente gebeurtenissen op zo een menselijke manier tot leven wordt gebracht," aldus Lisa Nishimura, VP of Orginal Documentairy Programming bij Netflix. “The Square” is een documentaire van het hoogste niveau: een schitterend opgebouwde kroniek van dappere mensen die tegen een enorme overmacht ingaan om de situatie in hun land te verbeteren. Wanneer je The Square kijkt, zie je geschiedenis op het scherm voorbijtrekken."

 

"Onze droom voor The Square is dat we zoveel mogelijk mensen inspireren. Door met Netflix samen te werken weten we zeker dat de film een breed en divers publiek bereikt. Het spannende is dat we bij deze film op geheel eigen wijze te werk zijn gegaan. Voor ons als filmmakers, die een documentaire hebben gemaakt over mensen die hun leven op het spel zetten en sterven voor hun overtuiging, is het essentieel om te laten zien dat je iets kunt bereiken,” zegt Noujaim. “We zien dat Netflix veel waarde hecht aan dit verhaal over een zeer recent moment in de wereldgeschiedenis en zijn erg blij dat Netflix begrijpt hoe belangrijk deze film is om mensen wereldwijd te raken, choqueren en inspireren,” zegt Amer.

 

Meer dan 40 miljoen leden wereldwijd kunnen The Square bekijken op Netflix.

 

Over Netflix

Netflix is wereldwijd het toonaangevende netwerk voor internettelevisie met meer dan 40 miljoen leden in 40 landen die gezamenlijk meer dan een miljard uur aan tv-series en films per maand kijken, inclusief originele series. Voor een vaste lage prijs per maand kunnen Netflix-leden zoveel kijken als ze willen, altijd en overal, op vrijwel elk scherm met een internetverbinding. Leden kunnen films en series afspelen, pauzeren en verder kijken, alles zonder commercials of verplichtingen.

 

www.netflix.com  

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie