The voice of Holland: nieuwe coaches en nieuwe teams
26-08-2013 14:40:25 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4274 | Tags:

 

 

De band zit er klaar voor en de stoelen zijn weer omgedraaid: opnieuw is alles mogelijk als The voice of Holland op 30 augustus van start gaat. In het aankomende, vierde seizoen, maken bovendien twee nieuwe coaches hun debuut, Ilse DeLange en Ali B. Zij gaan de strijd aan met hun inmiddels ervaren collega-coaches Marco Borsato (twee seizoenen) en Trijntje Oosterhuis (één seizoen) om de allerbeste talenten uit het aanbod te vissen en aan hun team toe te voegen. De weg naar de finale op vrijdag 20 december bestaat weer uit The Blind Auditions, The Battle en de liveshows. Naast de nieuwe coaches en de nieuwe kandidaten is de presentatie van het RTL 4-programma in de vertrouwde handen van Wendy van Dijk en Martijn Krabbé. Later in het programma haakt Winston Gerschtanowitz weer aan met de liveshows.

 

Met hits als Miracle, So Incredible en Hurricane en meer dan tien platina albums heeft Ilse haar sporen in de muziekwereld ruimschoots verdiend. Veelvuldig is zij ook onderscheiden met prijzen zoals de Edisons, TMF Awards, 3FM Awards en een Gouden Harp.

 

Ali B brak in 2004 door met Wat Zou Je Doen, samen met Marco Borsato. Daarna volgden vele hits zoals Rampeneren en Leipe Mocro Flavour, en won hij onder meer de Popprijs, een Mobo-Award en de Zilveren Harp. Met het programma Ali B op Volle Toeren bleek hij een bruggenbouwer tussen verschillende muziekstromingen. Op dit moment begeleidt Ali ook diverse artiesten onder zijn eigen muzieklabel, SPEC.

 

In de buitenlandse versies van The voice of Holland namen artiesten als Shakira, Usher, Christina Aguilera, Adam Levine van Maroon 5, Ricky Martin, Seal, Koen Wauters, Nena, Riccardo Cocciante, Will.i.am, Jesse J en Sir Tom Jones al plaats op de draaiende coachstoelen.

 

Ook nieuw is de Blind-Blind situatie tijdens The Blind Auditions. De kijker krijgt een aantal keer niet te zien wie er staat te zingen als de kandidaat achter een scherm optreedt. Thuis weet men dus niet wat zijn of haar verhaal is of hoe die persoon er uitziet, net als Marco, Trijntje, Ali en Ilse. Zo kan men zelf beleven hoe het is om alleen de stem te kunnen beoordelen.

 

Voor winnaars Ben Saunders (seizoen 1), Iris Kroes (seizoen 2) en Leona Philippo (seizoen 3) was The voice of Holland een droomstart van hun muziekcarrière. Ben ontving een platina exemplaar voor zijn debuutalbum en werkt momenteel met diverse internationale dance producers aan nieuw repertoire voor alweer een derde album. Na honderden optredens in het land is Ben Saunders dit najaar in de Nederlandse theaters te vinden. Ook Iris Kroes heeft een theatertour achter de rug na het verschijnen van haar album, dat in de Top-10 binnenkwam. Leona Phillipo heeft een bomvolle agenda en had laatst nog een hit samen met Afrojack. Ze werkt momenteel keihard aan haar eerste album, dat komend najaar verschijnt.

 

Maar ook ex-deelnemers zoals Sharon Doorson, Sandra van Nieuwland, Shary-An Nivillac, Niels Geusebroek en Charly Luske scoren sindsdien hits, hebben veelvuldig optredens en hebben van hun passie – muziek – hun werk kunnen maken.

 

TVOH online
Kijkers kunnen ook dit seizoen weer live meespelen met de ThuisCoach app tijdens The Blind Auditions, The Battle en The voice of Holland Live. Coachkwaliteiten worden dit jaar extra op de proef gesteld nu de vernieuwde app het mogelijk maakt om een eigen team samen te stellen. Tot aan de live shows kunnen spelers wekelijks hun team optimaliseren. Hoe verder de talenten in de strijd om het gewilde platencontract komen, hoe meer punten er worden gescoord. Bovendien zijn er punten te verdienen door tijdens de uitzendingen te voorspellen of een talent doorgaat en met welke coach. De fanatieke thuiscoach kan daarnaast al een week voor de uitzending aan de hand van audiofragmenten inschatten wie er wel of niet doorgaat naar de volgende ronde. De ThuisCoach app is beschikbaar op Android en iOS.

 

De website is een compleet vernieuwd met een spetterend design, waarin informatie en nieuws nog meer diepte krijgen. Verder gaat V Reporter Levi van Kempen ook dit jaar tijdens The Blind Auditions en The Battle op bezoek bij talenten en fans en volgt hij alle spanningen backstage tijdens de live shows.

 

The voice of Holland won in 2012 de Gouden Televizier-Ring. Talpa produceert het programma en Vodafone is partner en betrekt kijkers via mobiel internet bij het programma en de kandidaten.

 

www.thevoiceofholland.com

www.rtl.nl 
 
 
 
 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie