Thijs Zeeman presenteert Boeven uit de Bouw bij SBS6
19-03-2014 13:23:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3016 | Tags:

De wereld van aannemers, elektriciens, timmermannen en stukadoors kan schimmig zijn. Een mislukte verbouwing, een slechte elektricien of een aannemer die van de aardbodem verdwijnt. In het nieuwe programma Boeven uit de Bouw helpt Thijs Zeeman mensen die de dupe zijn geworden van dit soort praktijken. Thijs onderzoekt wat er precies mis is gegaan en komt in actie om ervoor te zorgen dat er niet nóg meer slachtoffers vallen. Boeven uit de Bouw is vanaf 13 april om 20.30 uur te zien bij SBS6.

 

Tijdens een verbouwing door een aannemer kan er van alles misgaan. Je hebt vertrouwen in zijn kunnen. Als het dan fout gaat is het vaak buiten de schuld van de bewoners om. Zij zijn dan de dupe van slecht afgeleverd werk of werk dat helemaal niet is gedaan terwijl er wel voor is betaald. In Boeven uit de Bouw nemen we het op voor gedupeerden van deze zaken. Thijs Zeeman wijkt voor niets om gerechtigheid te vinden voor deze mensen. Tijdens deze zoektocht worden er vaak meer slachtoffers van dezelfde klusser gevonden en kunnen de boeven in sommige gevallen zelfs strafrechtelijk vervolgd worden.

 

In elke aflevering komen er twee verschillende zaken aan bod van mensen die gedupeerd zijn. Aannemers die er met het geld vandoor zijn gegaan en de gedupeerde in de rommel achterlaten. Daarnaast worden er elke week klussers uitgenodigd om een offerte uit de brengen op een klushuis. Met verborgen camera’s wordt er vastgelegd of de klussers de klant wel goed voorlichten en niet in de maling proberen te nemen.

 

Thijs Zeeman

Thijs Zeeman begon zijn carrière als schrijvend journalist bij het Parool. In 2007 betreedt hij de wereld van televisie en stapte hij over naar stadszender AT5 om als misdaadverslaggever aan het werk te gaan. Daarnaast ontwikkelde en maakte hij een reportageprogramma bij AT5 over de Amsterdamse onderwereld. In 2011 was Thijs redacteur/verslaggever bij PowNed.

 

Boeven uit de Bouw wordt geproduceerd door Endemol

 

Boeven uit de Bouw vanaf 13 april om 20.30 uur bij SBS6

 

www.sbs6.nl/boevenuitdebouw

www.sbs6.nl