Thuisblijvers kiezen last minute voor bed & breakfast in Nederland
19-07-2013 11:45:18 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3577 | Tags:

Het mooie weer zorgt voor een piek op Bedandbreakfast.nl, de grootste website voor bed & breakfasts in Nederland. De meeste reserveringsaanvragen zijn last minute: voor komend weekend of het resterende deel van de bouwvakanties tot 19 augustus. Vooral de B&B's aan de Noordzeekust zijn populair.

 

Het aantal reserveringsaanvragen dat wordt gedaan op Bedandbreakfast.nl, ligt deze week circa 30% hoger dan een jaar geleden, toen er een regenperiode was met lage temperaturen. Ten opzichte van het gemiddelde aantal reserveringsaanvragen sinds medio juni 2013, ligt het aantal reserveringsaanvragen op Bedandbreakfast.nl deze week zelfs 40% hoger. Nederlanders doen de meeste reserveringsaanvragen (63%), gevolgd door Duitsers (11%) en Belgen (9%).

 

Veel Nederlanders besluiten last minute om een B&B te boeken. Van de reserveringsaanvragen die op 18 juni 2013 zijn gedaan, is 90% een aanvraag voor de periode tot 19 augustus, wanneer de bouwvakanties in Nederland aflopen. Opvallend: bijna 50% procent van de reserveringsaanvragen is voor komend weekend inclusief de maandag, wanneer er tropische temperaturen worden voorspeld.

 

Vooral de B&B's aan de Noordzeekust zijn gewild, blijkt uit statistieken van Bedandbreakfast.nl. Van de meestgeboekte B&B's op Bedandbreakfast.nl van de afgelopen week, ligt het merendeel aan de kust. Dit is de top-vijf van populaire strandbestemmingen deze week: Oostkapelle, Egmond aan Zee, Noordwijk aan Zee, Renesse en Dishoek. Met het mooie weer in het vooruitzicht verwacht Bedandbreakfast.nl dat de piek de komende tijd aanhoudt.

 

Over Bed & Breakfast Nederland
Bed & Breakfast Nederland (BBN) is de promotieorganisatie voor bed & breakfast-eigenaren in Nederland. De organisatie biedt een compleet overzicht van bed & breakfast-accommodaties in Nederland. Het belangrijkste kanaal daarvoor is Bedandbreakfast.nl. 

 

www.bedandbreakfast.nl

 

Dit persbericht is gedistribueerd door ANP Pers Support  

 

                                                                                                 Home

 

www.perssupport.nl/apssite/permalink/76480