Tjitske Reidinga in hoofdrol nieuwe Nederlandse Net5-serie Doris
10-07-2013 20:15:31 | Door: Nico Scherphuis | hits: 6596 | Tags:

 

Tjitske Reidinga speelt de titelrol in de nieuwe Net5-serie Doris. Deze Nederlandse comedy vertelt het verhaal van Doris Dorenbos, een charmante en ietwat onhandige 39-jarige vrouw die na een scheiding samen met haar twee schoolgaande kinderen een nieuw leven start. Ze zegt haar villa vaarwel en ruilt deze in voor een benedenwoning in Amsterdam. Doris twijfelt, stuntelt en ploetert zich door haar nieuwe bestaan, maar laat zich nooit kisten. Naast Tjitske Reidinga spelen ook o.a. Jacob Derwig, Monique van de Ven en Gijs Scholten van Aschat in deze gloednieuwe serie. Doris is vanaf 23 september wekelijks om 21.30 uur te zien bij Net5.

 

Het leven van Doris
Doris gooit na haar scheiding van Walter het roer om; van een luxe leventje in Overveen naar een nieuw bestaan met haar twee kinderen Willem (16) en Sien (13) in Amsterdam. Dit betekent nieuwe buren, een andere school voor de kinderen en een krappere financiële situatie. Als medewerker van een kookwinkel moet Doris het in haar eentje zien te redden. Het is allemaal niet gemakkelijk, maar Doris heeft het lef om de situatie aan te grijpen en zichzelf opnieuw te vinden. In haar stuntelige pogingen om vorm te geven aan haar nieuwe bestaan, wordt ze bijgestaan door familie en jeugdvriend Tim.

 

Cast
De rollen rondom Doris worden vervuld door verschillende bekende namen. Zo speelt Jacob Derwig de goede vriend Tim en Gijs Scholten van Aschat stapt in de rol van ex Walter. De ouders van Doris worden gespeeld door Monique van de Ven en Jules Croiset. Roos Ouwehand is naast schrijfster van het verhaal ook lid van de cast; zij kruipt in de huid van Doris’ zus. Ellen Vogel speelt oma Mimi.

 

Tjitske over haar rol: “Het is een hele eer dat schrijfster Roos Ouwehand de rol om mij heen heeft geschreven. Ik zie ook wel wat overeenkomsten met mijzelf. Zo stort ik me soms, net als Doris, vol enthousiasme ergens in.”

 

Doris is geregisseerd door Esmé Lammers en geproduceerd door Talpa Fictie.

 

Doris vanaf 23 september wekelijks van 21.30 uur tot 22.00 uur bij Net5

 

www.net5.nl/doris

www.sbs6.nl   

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie. Job postings gratis