TLC start samenwerking met Zarayda’s Groenhart theWhyGirl
26-05-2014 14:07:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4387 | Tags:

theWhyGirl is een online talkshow, geïnitieerd door presentatrice Zarayda Groenhart. TLC heeft haar talkshow vertaald naar vijf korte programma’s die de vrouwenzender gedurende een maand lang op verschillende tijdstippen uitzendt. Zarayda praat met zowel bekende, als minder bekende vrouwen en deelt daarmee inzichten over verschillende thema’s, zoals carrière, liefde en leven. Waarom maken deze vrouwen bepaalde keuzes en wat voor effect heeft dat op hen als persoon? Op 26 mei is de eerste uitzending om 19.00 uur.

 

Petra Knoth, Channel Director TLC /ID bij Discovery Networks Benelux: “Toen ik Zarayda op 3FM bij Giel hoorde praten over ‘theWhyGirl’ was ik direct geïnteresseerd. De programma’s van TLC vertellen prachtige, ontroerende, soms gedurfde maar altijd oprechte verhalen. Precies zoals Zarayda doet in haar talkshow. Het format sluit goed aan bij onze zender en de onderwerpen spreken onze doelgroep aan. Daarom zagen we direct mogelijkheden voor een uitgebreide samenwerking, waarvan nu de eerste stap is gezet.”

 

The real deal

De eerste aflevering van ‘theWhyGir’l trapt Zarayda af samen met presentatrice & DJ Veronica van Hoogdalem. Veronica deelt haar persoonlijke verhaal over ervaringen in de liefde en de inzichten die ze daardoor heeft gekregen. In de andere programma’s gaat Zarayda in gesprek met Kim Kötter, die openhartig vertelt hoe zij als succesvolle, knappe vrouw omgaat met vooroordelen die mensen over haar hebben. De 23-jarige film editor Mieneke Kramer geeft aan waarom het belangrijk is om lef te tonen in het realiseren van je dromen en radio DJ Angelique Houtveen vertelt waarom je moet stoppen met té streng zijn voor jezelf. Met ex-marketing director Petra van der Vet bespreekt Zarayda waarom zij op het hoogtepunt van haar carrière switchte om zichzelf te blijven. Fijne en oprechte verhalen die voor veel vrouwen herkenbaar zijn.

 

Over Zarayda Groenhart

Zarayda begon haar carrière bij MTV en werkte de afgelopen tien jaar bij televisie, waaronder voor BNN. Eind 2013 richtte zij de online talkshow theWhyGirl.com op, waarin ze openhartig met vrouwen in gesprek gaat. ‘theWhyGirl’ talkshow is onderdeel van het online vrouwenplatform dat Groenhart oprichtte in 2013.Deze online talkshow liet zich vertalen in haar eigen live event StadsTaboes in samenwerking met de Gemeente Amsterdam. Tijdens de StadsTaboes events komen vrouwen met elkaar samen en gaan zij de discussie aan met een expert panel bestaande uit mannen. Zarayda: “Om je droom te verwezenlijken hoef je tegenwoordig niet meer te wachten tot iemand ja tegen je zegt. Onze generatie begint gewoon zelf en creëert daarmee hun eigen kansen. Ik vind het dan ook heerlijk dat ik nu een samenwerking aan mag gaan met de leukste vrouwenzender van Nederland, doordat ik mijn hart heb gevolgd.”

 

theWhyGirl.com

www.discovery.com

www.tlc.nl