TMG: 31.000 stemmen voor schaduwverkiezing op Kies.Dichtbij.nl
23-01-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3220 | Tags:

Wie beweert dat de gemeenteraadsverkiezingen nog niet spelen onder de mensen heeft het verkeerd. Op kies.dichtbij.nl wordt sinds een week al hevig gediscussieerd en gestemd. In samenwerking met het lokale datajournalistieke platform LocalFocus houden dichtbij.nl en de lokale kranten van Holland Combinatie tot aan de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart een schaduwverkiezing op kies.dichtbij.nl. Er is in totaal al 31.000 keer gestemd op diverse lokale partijen. In Amsterdam (met 3000 stemmen) valt op dat een kwart van de stemmen naar een nieuwe partij gaat.

 

De politiek blijkt KiesDichtbij ook belangrijk te vinden. Want zij schrijven niet alleen actief mee, maar zijn ook in de reacties aanwezig om het gesprek aan te gaan met de bezoeker. Zo mengt de burgemeester van Purmerend zich bijvoorbeeld in deze discussie. Rene Schoemaker van GroenLinks uit Heerhugowaard snapt het concept helemaal en vraagt in de reacties heel actief naar belangrijke zaken die er spelen en krijgt daar ook waardevolle reacties op van bewoners en ondernemers uit Heerhugowaard. Daarnaast mag je deze politieke meezinger van een lokale partij in Castricum niet missen.

 

"Een meeschrijver op dichtbij.nl heeft zelf een artikel geplaatst waarin hij een burgerpanel in Haarlemmermeer initieert en daarbij burgers en partijen naar hun mening vraagt. Burgerjournalistiek zoals wij het graag zien." aldus Juliette van Eeten projectleider en manager webredactie dichtbij.nl.

 

Praat mee en breng je stem uit op kies.dichtbij.nl of volg alle discussies via #kiesDichtbij op Twitter

 

Dichtbij.nl

Op dichtbij.nl vindt u het lokale nieuws, uitgaanstips en evenementen, restaurants, vacatures, woningaanbod en nog veel meer uit uw omgeving. De kracht van dichtbij is dat de lokale bewoner of ondernemer zelf kan meedoen door berichten, foto’s of reacties te plaatsen op de site. Dichtbij helpt mensen hun lokale doelen te bereiken en geeft de mogelijkheid tot een gesprek over zaken die zij relevant vinden. Dichtbij.nl is onderdeel van Telegraaf Media Groep.

 

Holland Combinatie

Holland Combinatie geeft 85 huis-aan-huiskranten uit in een wekelijkse oplage van 3,1 miljoen exemplaren. Daarnaast is Holland Combinatie aangesloten bij dichtbij, een netwerk van lokale websites. Zie ook hollandcombinatie.nl. Holland Combinatie is onderdeel van Telegraaf Media Groep.

 

www.overdichtbij.nl

www.hollandcombinatie.nl  

www.tmg.nl 

 


 
 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie