TMG: Daan Roosegaarde gasthoofdredacteur Metro
03-12-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3367 | Tags:

 

Op 4 december is Daan Roosegaarde gasthoofdredacteur van Metro. Metro geeft de wereldwijd vermaarde ontwerper, technohippie, ondernemer en innovator, die geregeld aanschuift bij DWDD, de vrije hand. Het belooft een zeer bijzondere krant te worden, met onder andere lichtgevend nieuws. Op de NS-stations Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal en Leiden worden op 4 december vanaf 6:15 uur kranten uitgedeeld met een lichtgevende voorpagina.

 

In Metro van 4 december zal Daan de Metrolezer op unieke wijze zijn verhaal vertellen en de lezer inspireren met zijn innovatieve ideeën. Daan kreeg vooral bekendheid met zijn projecten Smart Highway (duurzame en energieopwekkende snelweg) en de sustainable dancefloor (een energieopwekkende dansvloer). Hij won onder meer prijzen als de Charlotte Köhler Award, Dutch Design Award, Design of Asia Award en de Deense index Award 2013 in de categorie nieuwe technologie.

 

Hoofdredacteur van Metro Robert van Brandwijk is blij met de samenwerking: “Daan is een eigenzinnige pionier die zegt waar het op staat. Zijn continue stroom van ideeën is aanstekelijk. Na de eerste brainstormsessie was het voor mij al snel duidelijk dat Metro van 4 december een bewaarnummer gaat worden.”

 

Ook Daan Roosegaarde is opgetogen over zijn rol als Metro gasthoofdredacteur: “Metro is een jong en krachtig medium. Permanent op zoek naar respons en contact met zijn achterban. Daar kan ik als beeld- en verhalenman goed mee uit de voeten. Ik vond het bijzonder een special te mogen samenstellen in de traditie van voorgangers als Karl Lagerfeld en Lady Gaga.”

 

Geïnteresseerden die de lichtgevende Metro van 4 december mis lopen, kunnen een exemplaar opvragen via www.metronieuws.nl/roosegaarde.

 

Over Metro
Metro wordt in Nederland van maandag t/m vrijdag gratis verspreid via NS-stations, RET Rotterdam, HTM Den Haag, Q-Park parkeergarages en Randstadrail. Metro lezers zijn over het algemeen jong, welstandig, goed opgeleid en werkzaam of studerend. Naast de gedrukte uitgave heeft Metro ook een website: www.metronieuws.nl. Metro is een onderdeel van Telegraaf Media Groep.

 

Telegraaf Media Groep (TMG) is één van de grootste Nederlandse mediagroepen met leidende marktposities in dagbladen, magazines, online media en radio. Ook in video (producties) heeft TMG in Nederland een belangrijke marktpositie. Sterke merken en journalistieke relevantie vormen het hart van TMG. De combinatie van merk en inhoud zorgt hierbij voor een meerwaarde aan consument en adverteerder. TMG is het meest complete mediahuis van Nederland, met mediamerken en -platformen die onmisbaar zijn voor consument en adverteerder. De merken van TMG weten wat er speelt in Nederland en bieden elke dag weer, 24 uur per dag relevante content.

 

www.metronieuws.nl

www.tmg.nl  

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie