TMG: KiesDichtbij en Kieskompas versterken elkaar
23-02-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3275 | Tags:

Speciaal voor de gemeenteraadsverkiezingen slaan Dichtbij.nl en Kieskompas de handen ineen. Kieskompas is te vinden op het thema Kies.Dichtbij op diverse lokale platformen van Dichtbij.nl. Het thema speciaal in het leven geroepen vanwege de gemeenteraadsverkiezingen is ook terug te vinden op de site van Kieskompas. Op deze manier wordt de bezoeker nog beter bediend in de zoektocht naar de partij die het beste bij hen past. Daarnaast neemt ook het bereik van beide partijen toe.

 

Lokale stellingen

Op de speciale-themapagina van Dichtbij.nl, kies.dichtbij.nl, wordt onder andere gediscussieerd door partijen en kiezers over actuele lokale stellingen. In sommige plaatsen wordt hier Kieskompas aan toegevoegd. Om bezoekers van kies.dichtbij.nl te helpen bij het kiezen van een (lokale) partij biedt Kieskompas een uitkomst. Door middel van het beantwoorden van dertig stellingen over lokale onderwerpen kan de kiezer een beeld krijgen welke partij het beste bij hem / haar past. Actuele onderwerpen bij zowel Kieskompas als Kies.Dichtbij zijn veiligheid, verkeer, zorg, sociale voorzieningen en de hoogte van lokale lasten. In iedere gemeente spelen deze onderwerpen op een andere manier een rol.
Kies.dichtbij.nl is ruim een maand online, Kieskompas is sinds 18 februari in de lucht.

 

Dichtbij.nl

Op dichtbij.nl vindt u het lokale nieuws, uitgaanstips en evenementen, restaurants, vacatures, woningaanbod en nog veel meer uit uw omgeving. De kracht van dichtbij is dat de lokale bewoner of ondernemer zelf kan meedoen door berichten, foto’s of reacties te plaatsen op de site. Dichtbij helpt mensen hun lokale doelen te bereiken en geeft de mogelijkheid tot een gesprek over zaken die zij relevant vinden. Dichtbij.nl werkt nauw samen met de huis-aan-huis-kranten van Holland Combinatie. Meer informatie vindt u op www.overdichtbij.nl. Dichtbij.nl is onderdeel van Telegraaf Media Groep.

 

Kieskompas

Kieskompas is een online stemhulp waarmee kiezers hun positie in het politieke landschap van hun gemeente kunnen ontdekken. Door het beantwoorden van 30 heldere stellingen over de belangrijkste en meest actuele lokale thema’s, worden zij in het politieke spectrum van hun gemeente geplaatst, te midden van alle deelnemende partijen. Kieskompas geeft hiermee geen zwart-wit stemadvies, maar stimuleert kiezers juist om zich verder te verdiepen in de standpunten van de partijen die naar hun stem dingen.

 

www.tmg.nl

www.dichtbij.nl

www.kieskompas.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie

 

 

  Cross Media Congres | 14 mei 2014 | Amsterdam