TMG Startups contracteert startup EasyGiven
25-08-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 2969 | Tags:

TMG Startups kondigt vandaag de samenwerking aan met startup EasyGiven, een online tool om makkelijk gezamenlijk geld in te zamelen voor bijvoorbeeld een groepsgeschenk, bruidslijst, groepsreis of voor ‘een zelf te bepalen doel’.De overeenkomst is het resultaat van een intensieve werving- en selectieperiode om innovatieve, early stage startups aan zich te verbinden. TMG Startups hoopt voor het einde van het jaar tenminste vier tot vijf startups te contracteren, waarvan ten minste één innovatief journalistiek idee.

 

EasyGiven is enkele jaren geleden mede-opgericht door Govert van Hasselt nadat hij tegelijkertijd twee groepscadeaus aan het regelen was en baalde dat hij iedereen eraan moest herinneren te betalen. Samen met Aki van Andel, Jeroen Bijl en Nik Nieuwenhuijs is EasyGiven ontwikkeld tot een gebruikersvriendelijk online group payment platform. Het principe is simpel; in een aantal muisklikken is niet alleen het kiezen van een gezamenlijk cadeau, maar ook het geld inzamelen online geregeld.

 

Klik tussen partijen doorslaggevend

Nadat EasyGiven haar bètaversie in 2013 live zette, sprak de startup met diverse investeerders. De belangrijkste voorwaarde voor EasyGiven om met TMG Startups samen te werken was de snelheid, mediamogelijkheden en toegang tot specifieke kennis en ervaring. “De manier waarop ik door Kenninck (manager TMG Startups) ben benaderd was erg prettig. Hij handelde snel en dat sluit goed aan bij onze eigen mentaliteit.” aldus Van Hasselt, mede-oprichter van EasyGiven. “Een partner als TMG startups is een logische keuze en sluit goed aan bij onze toekomstplannen. Na optimalisatie van de bètaversie van de website, willen we ons vooral op marketingactiviteiten focussen. Naast de inhoudelijk match was de klik met TMG Startups uiteindelijk doorslaggevend.”

 

Sinds 15 juli werkt EasyGiven bij het TMG Startups kantoor, in het hart van de organisatie. Kenninck, manager TMG Startups: “We streven naar een lange termijn samenwerking waar beide partijen de handen uit de mouwen steken om nieuwe ideeën te realiseren. Hét journalistieke idee hebben we nog niet gevonden en er is nog volop ruimte op kantoor, dus ik moedig iedereen met een goed idee aan om te reageren."

 

Over EasyGiven

Dankzij EasyGiven is het versturen van de uitnodigingen, het financieel overzicht, tot aan de levering van het cadeau of het overboeken van het ingezamelde geld op een bankrekening, voortaan heel simpel. Deelnemers kunnen uit meer dan 12.000 cadeaus kiezen, van aangesloten webshops als Coolblue, Travelbags en De Bijenkorf. Daarnaast is het ook mogelijk om geld in te zamelen of een goed doel te steunen. De ambities van EasyGiven zijn hoog, zo kijken ze op dit moment bijvoorbeeld ook naar B2B toepassingen in de vorm van een ‘Koop-samen-Button’ integratie.

 

Over TMG Startups

TMG Startups is een initiatief van TMG waarin ondernemers de mogelijkheid krijgen hun  vernieuwende idee tot een succes te maken. TMG biedt toegang tot kennis, financiële middelen en een netwerk om ideeën te verwezenlijken. Het initiatief is genomen omdat TMG zo innovatie in huis wil halen. Dat inspireert, het kan tot samenwerking met de merken leiden of tot nieuwe merken. TMG Startups helpt TMG mee te veranderen en vooral de kansen die er liggen te pakken.

 

 

www.tmg.nl

www.easygiven.com

 

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media en marketingcommunicatie