Travelbloggers.nl: Reizigers raadplegen reviews om vakantieteleurstellingen te voorkomen
14-01-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3458 | Tags:

De Vakantiebeurs wil graag meer bloggers ontmoeten op de beursvloer. In samenwerking met Travelbloggers.nl hebben ze een grootschalig onderzoek uitgevoerd onder Nederlandse reizigers. Ook reisbloggers van het Travelbloggers.nl platform zijn ondervraagd. Resultaten uit beide onderzoeken zijn naast elkaar gelegd en bieden interessante inzichten. Hier alvast een voorproefje.

 

Reizigers zoeken zekerheid

Waar reizigers vooral op zoek zijn naar tips en reviews over de bestemming en het verblijf, denken bloggers dat inspiratie en persoonlijke anekdotes de voornaamste en meest gewilde content is voor hun lezers, de reizigers. Dit is een duidelijke afwijking in de berichten die reizigers graag lezen en de informatie waarvan bloggers dénken dat vakantiegangers het lezen en gebruiken.
Reizigers, die het afgelopen jaar een of meerdere reisblogs hebben gelezen, geven aan dat tips én reviews voor hen het meest nuttig zijn. De Nederlandse reiziger, die gemiddeld drie tot vier weken van huis is zoekt zekerheid, een fijne vakantie zonder zorgen. Zij kiezen meer voor veiligheid en willen geen teleurstelling tijdens hun reis. Een goede voorbereiding door tips en reviews te lezen, is voor hen van groot belang. Dit verklaart ook de populariteit van Tripadvisor en Booking.com.

 

Bloglezer is avontuurlijke reiziger

Lezers van blogs geven de voorkeur aan een zelfstandige reis of backpack-vakantie. Ook de schrijvers van blogs zijn voorstanders van een rondtrekvakantie. De blogschrijvers spreken m.n. de backpackers aan en in mindere mate andere type vakantiegangers. Zo’n 79% van de reisbloggers is vrouw. Vrouwen zijn in die zin de inspirators voor de rondtrekkende reiziger.

 

Reizigers maken op reis gebruik van blogs

Reizigers plannen hun reizen voornamelijk via traditionele informatiebronnen en vertrouwen deze het meest. Beurzen, zoals de Vakantiebeurs, reisboeken, bestemmingsgidsen en vrienden en familie staan in de top 3. Tijdens de reis maken reizigers wél gebruik van blogs voor inspiratie. Bloggers plannen hun reis via blogs van anderen en vertrouwen blogs ook het meeste als reisbron. 

 

Waarom lezen vakantiegangers blogs?

Ook hieruit blijkt dat reizigers vooral zekerheidzoekers zijn. Onder diegenen die het afgelopen jaar een blog hebben gelezen, wordt ‘de echte ervaringen van andere reizigers’ als belangrijkste reden genoemd. De meningen (reviews) van anderen over plaatsen die zij boeken is de tweede belangrijkste reden.

 

Het verschil tussen de inhoud die reizigers willen lezen en bloggers denken dat ze willen wordt ook hier blootgelegd: bloggers denken dat vakantiegangers hun blogs vooral lezen omdat ze op zoek zijn naar nieuwe ideeën voor op reis, inspiratie en tips. Reizigers willen gewoon goed voorbereid op reis en niet voor (vervelende) verrassingen komen te staan. Er is dus werk aan de winkel!

 

Nieuwsgierig naar meer resultaten?

De presentatie van het onderzoek vindt plaats op 15 januari van 11.00 tot 12.00 uur in de Fluorzaal/MediaPlaza op de Vakantiebeurs.

Ontmoet de reisbloggers op de Vakantiebeurs in de Travelbloggers Lounge (naast de Business lounge) op de eerste verdieping tussen Hal 7 en Hal 8.

 

www.travelbloggers.nl/events 

www.travelbloggers.nl