Treatz: Eerste mobile gifting app in Nederland
13-07-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3844 | Tags:

Op 11 juli start Treatz, een nieuwe app die in het teken staat van ‘verrassen’, met een pilot in het centrum van Amsterdam. Deelnemers kunnen de app op hun smartphone downloaden en de uitgestippelde shoproute doorlopen. Zij worden verrast met exclusieve kortingen wanneer ze in de buurt zijn van hun favoriete aangesloten Treatz winkel. Het is de eerste mobile gifting app in Nederland.

 

Mobile gifting

Een element van Treatz is dat je vooraf een specifieke locatie en tijdstip kunt instellen voor de persoon die jij wilt verrassen met een foto en persoonlijke boodschap. Het is ook mogelijk om een voucher, die je hebt ontvangen van een winkel, te delen met een ander. Hiermee spaar je punten. De verrassing is altijd locatie- en tijdgebonden. Degene ontvangt dus automatisch jouw notificatie op een exacte tijd en plek. Deze locatie kan zich overal in Nederland bevinden, mits de Treatz app op de smartphone is geïnstalleerd.

 

Mobile branding

Treatz biedt voordelen voor consumenten én winkeliers. Met de app kunnen winkels showrooming voorkomen, zorgen voor interactie met de klant en een hogere omzet genereren. Ook kunnen zij het klantgedrag analyseren en daarmee hun in-store communicatie optimaliseren. Hierdoor kunnen klanten zelfstandig hun weg vinden in de winkel en tot aankoop overgaan.

 

IBeacons

Om de app te gebruiken, moet de BluetoothLow Energy (BLE) op de smartphone altijd ingeschakeld zijn. Treatz maakt namelijk gebruik van iBeacons, een Bluetooth-technologie die communiceert met iOS-apparaten. Via de app kan de gebruiker een winkel naar eigen keuze volgen voor het ontvangen van gepersonaliseerde productinformatie of vouchers, zonder kortingskaart of QR-code. Deze notificaties worden automatisch binnen een straal van 50 meter naar de ontvanger verstuurd. Daarnaast kan de gebruiker punten sparen en die verzilveren in zijn of haar favoriete shop. Prettig aan deze app is dat er geen spam wordt verzonden maar alleen relevante verrassingen, afgestemd op de eigen voorkeuren en interesses.

 

Appdates

Momenteel wordt er achter de schermen hard gewerkt om het optimale uit de app te halen. Om de twee weken voert Treatz een update uit met aanpassingen en nieuwe mogelijkheden. In de komende releases is de app ook beschikbaar voor Android-besturingssystemen en voor de aanschaf van gift vouchers voor derden. In het laatste geval trakteert iemand een ander met een voucher voor bijvoorbeeld een cappuccino bij zijn of haar favoriete koffiesalon. Treatz lokaliseert de ontvanger, herkent de locatie en verstuurt automatisch de voucher naar de smartphone.

 

Treatz in praktijk

Treatz is een gratis app waarmee je iemand kunt verrassen en zelf verrast kunt worden. Surprise and be surprised, dat is waar Treatz voor staat. Persoonlijke content in de vorm van foto’s en vouchers. Geen irritante spam, maar alleen relevante verrassingselementen. De app is beschikbaar voor smartphones met een iOS-besturingssysteem. Het bedrijf heeft diverse in-house professionals in dienst en werkt ook met freelancers om de app blijvend tot een succes te maken. Het hoofdkantoor van Treatz is gevestigd in Amsterdam.

 

De app is te vindenwww.appstore.com/Treatz

 

www.Treatz.me 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie