Tv-zender FOX ook voor kijkers die WK voetbal willen mijden
05-06-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4663 | Tags:

 

Touch seizoen 2 vanaf 6 juni & The Killing seizoen 2 vanaf 10 juni op FOX

 

Het duurt niet lang meer of de Oranjekoorts barst weer los. Op 12 juni gaat het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië van start en zijn bijna alle ogen in Nederland op de prestaties van het oranje elftal en hun tegenstanders gericht. Maar niet iedereen staat te springen om mee te doen aan de voetbalgekte. Vrouwen die tijdens de WK-wedstrijden liever niet naast hun partner voor de buis zitten, kunnen hun toevlucht zoeken bij FOX. Vanaf dinsdag 10 juni gaat het tweede seizoen van de ingenieuze misdaadserie ‘The Killing’ van start en komen de fans eindelijk te weten wie de moordenaar is van Rosie Larsen. Met de groeiende groep ‘bingewatchers‘ (meerdere afleveringen achter elkaar kijken) is ook rekening gehouden, wekelijks zijn er drie afleveringen achtereenvolgend te zien. Vanaf vrijdag 6 juni start FOX met het vervolg van dramaserie ‘Touch’, waarin topacteur Kiefer Sutherland wederom de hoofdrol speelt. FOX is in heel Nederland vrij te ontvangen door digitale TV-abonnees van onder meer Ziggo (kanaal 11), UPC (kanaal 11) en KPN (kanaal 14).

 

Touch: seizoen 2 – vanaf 6 juni elke vrijdag om 20.30 uur

Martin Bohm (Kiefer Sutherland) is een weduwnaar en vader die gebukt gaat onder het onvermogen om contact te maken met zijn elfjarige autistische zoon Jake (David Mazouz). Maar wanneer Martin ontdekt dat Jake de toekomst kan voorspellen verandert alles. ‘Touch’ werd bedacht en geschreven door Tim Kring, het brein achter de tv-serie ‘Heroes’. Dankzij goede kritieken en hoge kijkcijfers in het buitenland werd er al snel een vervolg gegeven aan de serie. In 2012 werd Touch genomineerd voor twee Emmy awards. In het tweede deel verschuift het verhaal van New York naar Los Angeles, waar Martin en Jake op de vlucht zijn voor de mysterieuze en mogelijk sinistere onderzoeksinstelling Aster Corps. De organisatie toont grote belangstelling voor Jake’s helderziende capaciteiten. Wanneer Martin en Jake aankomen bij de westkust, ontmoeten ze een moeder die een dochter heeft met dezelfde gave als Jake. Haar dochter wordt echter al drie jaar vermist en met z’n drieën gaan ze naar haar op zoek.

 

The Killing: seizoen 2 – vanaf 10 juni elke dinsdag om 20.30 uur drie afleveringen achtereenvolgend

Deze Amerikaanse serie is gebaseerd op de enorm populaire Deense tv-reeks ‘Forbrydelsen’ en ontving uiterst goede kritieken. ‘The Killing’ is van schrijver en uitvoerend producent Veena Sud. In 2011 werd de Amerikaanse remake genomineerd voor maar liefst zes Emmy Awards, waaronder een nominatie voor de regisseur en hoofdrolspeelster Mireille Enos (Sarah Linden). Aan het begin van seizoen twee is het mysterie rondom Rosie’s moord nog steeds in nevelen gehuld, wanneer Sarah beseft dat haar dood misschien wel onderdeel was van een groot complot. Sarah is nog ongeruster als ze hoort dat het sluitende bewijs tegen de mogelijke dader vervalst blijkt te zijn.

 

Over FOX

FOX is een vrij toegankelijke digitale zender en biedt een extra keuze voor de kijker door het aanbieden van hoogwaardige sportprogramma’s, films en series. FOX is een zender met een eigen karakter: kwalitatief en onconventioneel. Het aanbod bestaat onder andere uit live-sportprogrammering met bekende gezichten als Toine van Peperstraten en Jan van Halst, films en internationale hitseries. Momenteel zijn series als The Walking Dead, Da Vinci’s Demons, Storage Wars: Canada, 2 Meter Sessies en The Simpsons exclusief op de zender te zien. 

 

www.fox.com

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie