Tweakers bestaat 15 jaar en gaat hardware inzamelen om weg te geven
30-09-2013 10:59:25 | Door: Nico Scherphuis | hits: 2883 | Tags:

Op 30 september is het vijftien jaar geleden dat Tweakers werd opgericht. Tweakers is ontstaan om de Nederlandse technologieliefhebber te informeren over ontwikkelingen op het gebied van computerhardware, software en technologie, en om gelijkgestemden een community te geven. Samen met diezelfde community wil Tweakers nu iets tastbaars doen. Er leven in Nederland meer dan 400.000 kinderen in een situatie waarin dagelijks spanning is over de eerste levensbehoeften. Deze kinderen kunnen niet naar een sport, gaan niet mee met schoolreisjes en hebben al helemaal geen computer om huiswerk op te maken, internet mee te verkennen en zich te kunnen storten in de wondere wereld van het tweaken.

 

Tweakers grijpt zijn kristallen jubileum aan om hier iets aan te doen door afgeschreven en overtollige hardware te gaan inzamelen. Dit doet Tweakers in samenwerking met de Stichting Leergeld. Deze stichting richt zich op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Tweakers wil samen met de community aan het eind van het jaar het ambitieuze aantal van 750 werkende pc’s of laptops aan de Stichting Leergeld doneren.

 

Tweakers is in 1998 ontsproten aan het brein van de toen negentienjarige Femme Taken en zag het levenslicht als World of Tweaking. Zoals de naam al aangeeft stond het tweaken van hardware centraal. Dit bleek destijds een schot in de roos, aangezien Tweakers zich al snel ontwikkelde tot een site met een zeer actieve community.

 

Niet alleen op het gebied van user generated content was Tweakers er vroeg bij, ook met andere ontwikkelingen liep de site ver voor op de concurrentie. Zo was de site in zijn begindagen eigenlijk de eerste blog. In 1999 introduceerde Tweakers de eerste prijsvergelijker en een jaar later de eerste mobiele prijsvergelijker. Ook daarna werd er niet stilgezeten. De bezoekers bleken behoefte te hebben aan nieuws, dus volgde eveneens in 1999 een nieuwssite: de Frontpage van Tweakers. Deze aanpak leidde ertoe dat Tweakers niet alleen het grootste technologieforum bood, maar ook bij de nieuwssites een speler van formaat werd.

 

In de afgelopen jaren is Tweakers verder gegroeid. Inmiddels bereikt de site, met dagelijks nieuws en reviews van consumentenelektronica en aanverwante technologie, elke maand 3,7 miljoen unieke bezoekers, die samen zo'n 90 miljoen pageviews genereren. De site is in 2009, 2011 en in 2012 uitgeroepen tot Website van het Jaar bij de gelijknamige verkiezing die elk jaar wordt georganiseerd.

 

www.tweakers.net

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie