Twinkle eerste tijdschrift in Nederland live met Roxen Editorial Portal
13-09-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4364 | Tags:

 

 

De Zweedse software leverancier Roxen, bekend van het Roxen CMS, heeft haar eerste tijdschriftklant in Nederland operationeel met Roxen Editorial Portal. Deze software biedt uitgevers de mogelijkheid hun uitgeefproces efficiënter in te richten en zo kosten te besparen.

 

"Er is geen copy & paste meer nodig om artikelen naar print en web te sturen", vertelt Marieke Verdonk, hoofdredacteur van Twinkle, vakblad over de e-commerce van BBP media. Sinds enkele weken worden artikelen die gepubliceerd zijn in het vakblad automatisch doorgezet naar de website Twinklemagazine.nl en de mobiele site.

 

"Het levert vooral tijdswinst op omdat de tekst én het beeld direct in het juiste format op de site verschijnen", zegt Arjan van Oosterhout, webredacteur. Begin 2013 is Twinkle gestart met Roxen Editorial Portal om de redactie te ondersteunen bij de realisatie van het tijdschrift. Verdonk: "Bestanden werden wel 5 keer over en weer gezonden voor correcties tussen eindredactie en vormgever om te komen tot het juiste eindresultaat."

 

Dat het resultaat al goed was, bewijst de toekenning van de LOF-prijs 2013 eerder dit jaar, de prijs voor de beste vaktitel van Nederland. Verdonk: "Daar zijn we heel trots op maar het is natuurlijk geen reden om achterover te leunen. Met de software, Roxen Editorial Portal, kunnen de redacteuren efficiënter werken zodat ze meer tijd kunnen besteden aan hun kerntaak: het maken van goede content. Omdat de redactieomgeving via de webbrowser beschikbaar is, kunnen redacteuren en vormgevers op elke gewenste plek werken. Daarnaast zijn artikelen nu eenvoudig terug te vinden samen met de bijbehorende beelden".

 

BBP media is een B2B mediabedrijf gespecialiseerd in vakinformatie. Via cross mediale platforms richt BBP Media zich op ondernemers en professionals in marketing, e-commerce en customer contact centers. Daarnaast is BBP Media internationaal actief als informatieleverancier in de e-commerce markt.

 

Roxen is ontwikkelaar en leverancier van browserbased redactie- en content managementsystemen voor multi-channel publiceren.  Online - print - tablets - smartphones en andere devices vanuit één systeem. Klanten zijn onder meer Metro International, RTL Nederland, Shaw Media, Princeton University, Verizon. Roxen, heeft kantoren in Zweden: Stockholm en Linköping: hoofdkantoor en ontwikkelteam, Lelystad en Chicago. 

 

 

www.twinklemagazine.nl

www.bbpmedia.nl

www.roxen.com

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie