Uitgeverij Brandt presenteert eerste titels
24-06-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4498 | Tags:

 

Het Nederlands taalgebied is een boekenuitgeverij rijker: vandaag publiceert uitgeverij Brandt haar eerste catalogus met negen fictie- en non-fictietitels die vanaf oktober in de boekhandel verschijnen.

 

Een aantal auteurs neemt uitgever Paul Brandt mee van zijn vorige werkgever, Nijgh & Van Ditmar, zoals Bettine Vriesekoop en Edwin Winkels, en in een volgende aanbieding Eveline Stoel, de bestsellerauteur van Asta's ogen. Bijzonder is verder dat Brandt als startende uitgeverij de vertaalrechten wist te verwerven van drie grote internationale titels: twee jeugdboeken over voetballers Lionel Messie en Christiano Ronaldo, en de grote, nieuwe biografie over David Bowie (Simon & Schuster, najaar 2014). De lancering van de laatste titel wordt opgeluisterd door een Bowie-avond met Nederlandse artiesten, eind oktober in Paradiso i.s.m. de VARAgids.

 

Uitgeverij Brandt is een bewust kleine, onafhankelijke uitgeverij van literaire fictie en non-fictie.
Oprichter en uitgever Paul Brandt werkte eerder als redacteur voor de uitgeverijen Schuyt & Co, Thomas Rap en tot 2014 als hoofdredacteur van Nijgh & Van Ditmar. Behalve Paul maken Juliët Jonkers (voorheen Prometheus/Bert Bakker, TenPages) en Cathelijne Esser (vele opdrachtgevers, waaronder Atlas Contact, A.W. Bruna, Ambo) deel uit van het kernteam. Korte lijnen en een beperkt boekenaanbod maken een persoonlijke betrokkenheid en een specifiek gerichte aanpak voor ieder boekproject mogelijk.

 

'In deze dynamische tijd in het boekenvak kies ik er bewust voor een select aantal titels aan te bieden, zodat we veel tijd en aandacht aan ieder boek afzonderlijk kunnen besteden. Op die manier blijven we flexibel en kunnen we met verschillende constructies werken, al naar gelang wat het best bij de auteur past.' - Paul Brandt

 

 

www.uitgeverijbrandt.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie