Uitgeverij Deviant lanceert twee serious games om spelenderwijs te leren
03-03-2014 12:41:20 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3485 | Tags:

Op 5 maart presenteert Uitgeverij Deviant twee serious games in het Media Plaza in Utrecht: On the Ground Reporter voor het vak burgerschap en Startrekenen 3D voor het vak rekenen. Beide games hebben als doel leerlingen op een andere manier met de lesstof in aanraking te laten komen en daarmee het leren leuker te maken.

 

Leerlingen worden tegenwoordig vaak afgeleid door mobiele telefoons en social media. Voor docenten is de zware taak weggelegd om deze leerlingen gemotiveerd aan het leren te houden. Uitgeverij Deviant ziet binnen de toenemende digitalisering kansen om lesstof op een aantrekkelijke en innovatieve manier aan te bieden. In de serious games On the Ground Reporter en Startrekenen 3D is de lesstof in een uitdagende spelvorm verpakt, zodat leerlingen met meer plezier met de vakken burgerschap en rekenen aan de slag gaan.

 

De games

On the Ground Reporter is een volledige methode burgerschap, gebaseerd op het brondocument Loopbaan en burgerschap in het mbo. Het spel On the Ground Reporter Netherlands staat in de methode centraal. In de game zoekt de leerling als reporter actuele maatschappelijke problemen tot de bodem uit. De leerling beoordeelt bronnen en verzamelt audiofragmenten en maakt daarmee een radio-uitzending. De leerling doet journalistieke ervaring op, leert informatie te beoordelen en krijgt inzicht in complexe maatschappelijke problemen.

 

Startrekenen 3D is een serious game ter ondersteuning van het vak rekenen. De game is afgestemd op de referentieniveaus 1F, 2F en 3F van de Commissie Meijerink. In Startrekenen 3D verzamelt de leerling punten door realistische rekenproblemen in een virtuele wereld op te lossen. De leerling volbrengt allerlei herkenbare rekentaken, zoals het afmeten van ingrediënten voor een cocktail of het afrekenen van boodschappen.

 

Lancering

Op  5 maart worden On the Ground Reporter en Startrekenen 3D feestelijk gelanceerd in het Media Plaza in de Jaarbeurs Utrecht. Tijdens deze middag wordt het concept achter beide games uitgebreid toegelicht.

 

Het programma:

14:30 uur – 15:00 uur: ontvangst en kennismaking.

15:00 uur – 15:45 uur: lezing van gastspreker Wim Veen, hoogleraar educatie en technologie aan de Universiteit Delft. In zijn lezing gaat hij in op hoe jongeren tegenwoordig leren en hoe het onderwijs daarop in kan spelen.

15:45 uur – 16:30 uur: presentatie On the Ground Reporter & Startrekenen 3D.

16:30 uur – 18:00 uur: borrel, informatiemarkt en mogelijkheid tot het spelen van de games.

 

Deelname aan de middag is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via

www.uitgeverij-deviant.nl/bijeenkomsten

 

Over Uitgeverij Deviant

Uitgeverij Deviant is een educatieve uitgeverij die lesmethodes ontwikkelt voor het middelbaar beroepsonderwijs, voortgezet onderwijs en praktijkonderwijs. Uitgeverij Deviant ontdekt en benut graag de mogelijkheden die het internet het onderwijs te bieden heeft. Naast leerboeken ontwikkelt Uitgeverij Deviant daarom ook zelf digitale leermiddelen, zoals oefen- en toetsprogramma’s, niveautesten, examentrainers en serious games.


www.uitgeverij-deviant.nl

 

 

 

  Cross Media Congres | 14 mei 2014 | Amsterdam

 

  Cross Media Awards 2014 - Stuur jouw cases in!