Relined: Ultra fiber leidt tot verbeterd glasvezelnetwerk
14-07-2014 12:04:53 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3830 | Tags:

 

Relined, een gespecialiseerde aanbieder van dark fiber, gaat in nauwe samenwerking met system integrator Infraconcepts, als eerste in Nederland de innovatieve Ultra fiber toepassen. De door Corning ontwikkelde Ultra fiber zal worden ingezet om een kwalitatief nog hoogwaardiger glasvezelnetwerk te realiseren.

 

De nieuwe glasvezel, genaamd Corning SMF-28 Ultra optical fiber, is de eerste vezel die industry leading low loss (10% lager dan G.652.D) weet te combineren met een geoptimaliseerde bend performance (tot 33% beter dan G.657.A1) in één Ultra fiber.De Ultra fiber is volledig compatible met huidige single-mode glasvezels en is geschikt voor gebruik in het access tot backbone netwerk. Corning SMF-28 Ultra optical fiber is geschikt voor toepassingen waar zowel een scherpe buigradius als lage demping worden vereist. Kortom, alle demping, buigradius, compatibiliteit en simpliciteit gerelateerde vraagstukken worden in één keer beantwoord met deze revolutionaire vezel.

 

Testproject

Om na te gaan of de door Corning afgegeven specificaties ook in de praktijk worden gehaald, heeft Relined samen met Infraconcepts een Field-test georganiseerd. Deze acceptatietest bestond uit een PMD/CD-meting, een OTDR-meting en een Bend-test. Voor de test werden spare fibers gebruikt uit het bestaande glasvezelnetwerk van Relined. Voor de uitvoering van dit testproject schakelden Relined en Infraconcepts BAM Infratechniek Telecom in. Op basis van de positieve testresultaten heeft Relined de specificaties van de Ultra fiber van Corning geaccordeerd.

 

Hoogwaardiger glasvezelnetwerk

In navolging van de testresultaten heeft Relined besloten dat zij samen met system integrator Infraconcepts de Ultra fiber gaat toepassen in haar netwerk om op die manier een nog hoogwaardiger netwerk te realiseren. De verbeterde demping van de SMF-28 Ultra optical fiber zorgt voor extra marge die kan worden gebruikt om de te overbruggen afstanden te vergroten, het aantal mogelijke vertakkingen te vergroten en het gebruik van pre-connectorized oplossingen te verruimen. De combinatie Relined/ Infraconcepts is de eerste in Nederland die deze innovatieve vezel gaat toepassen.

 

Kwaliteit

Rick van Fucht, Manager Sales bij Relined: ‘De kwaliteit van ons netwerk is cruciaal voor onze klanten en daarmee voor onze bedrijfsvoering. Het is dan ook van belang dat wij honderd procent zekerheid hebben dat de kwaliteitsnormen van de nieuwe Ultra fiber, zoals die door Corning zijn afgegeven, ook in de praktijk worden gehaald. Infraconcepts, premium distributeur van Corning, biedt hierin duidelijk toegevoegde waarde. Mede dankzij hun expertise zijn wij in staat om innovaties op verantwoorde wijze in ons glasvezelnetwerk te implementeren en hiervoor garanties af te geven aan onze klanten.’

 

Over Relined

Relined is een jonge organisatie gericht op het verhuren van de onbenutte glasvezel capaciteit van de telecommunicatie infrastructuren van moederorganisaties TenneT en ProRail aan derden. Zowel TenneT als ProRail hebben een eigen glasvezelnet (aan de hoogspanningsmasten en langs de spoorbanen) dat wordt gebruikt voor intern telecommunicatieverkeer. In tegenstelling tot de meeste telecommunicatieaanbieders verhuurt Relined geen bandbreedte maar  uitsluitend dark fiber.Beide infrastructuren overbruggen enorme afstanden en genereren een landelijke dekking. De infrastructuur van TenneT gaat veelal dwars door het open veld, het netwerk van ProRail verbindt juist de stedelijke kernen. Los van de glasvezelkabels van het hoogspanningsnet en de spoorinfrastructuur, ligt er in de Randstad (en Amsterdam) een uitgebreid glasvezelnet, zodat Relined ook hier in de (toenemende) behoefte kan worden voorzien.

 

 

www.relined.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie