United en Artis openen Studio Artis
30-05-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 10274 | Tags:

 

United opent in samenwerking met Natura Artis Magistra medio september twee nieuwe, goed geoutilleerde studio’s in het hartje van Amsterdam, naast de hoofdentree van het park. De twee studio’s zijn gevestigd in het monumentale gebouw De Ledenlokalen. In dit pand zat al eerder een studio, Studio De Plantage. Vanuit deze legendarische studio’s werden voorheen onder andere “De Wereld Draait Door”, “Pauw en Witteman”, “B & W, “Jiskefet”, “Buitenhof” en “De Plantage” het programma van Hanneke Groenteman geregistreerd. De grandeur van dit historische gebouw zal voortaan samengaan met de modernste techniek, met als nieuwe naam: Studio Artis.

 

De Ledenlokalen

Het gebouw De Ledenlokalen werd gebouwd in 1870. Oorspronkelijk werden de zalen in De Ledenlokalen gebruikt als ontvangst voor de leden van Artis. In 1939 werd in dit complex het Bevolkingsregister van de stad Amsterdam gevestigd. Bij de dramatische aanslag door de groep van Gerrit van der Veen in 1943 werd het interieur en het dak van het middendeel afgeblazen, dat tot nu toe nooit is  hersteld. Het gebouw wordt nu een, geheel gerestaureerd en vernieuwd, uniek rijksmonument.

 

De Ledenlokalen, waarin ook ’s werelds eerste dierentuin van micro-organismen, de microZOO, en een stadsbrasserie met terras komen, ligt aan het nog te realiseren Artisplein. Artis creëert een openbare, groene ontmoetingsplek op de hoek van de Plantage Kerklaan en de Plantage Middenlaan. Het Artisplein zal een aanzienlijke verrijking van het culturele, educatieve en recreatieve aanbod van Amsterdam betekenen, waar Studio Artis een onderdeel van wordt.

 

Studio Artis

United heeft met Studio Artis een nieuwe studio locatie met een unieke ligging midden in het centrum van Amsterdam, hierdoor bieden de studio’s een bijzonder uitzicht op het stadsleven van Amsterdam. Studio Artis is geschikt voor talkshows, discussie- en informatieve programma’s. De geheel vernieuwde locatie isgoed bereikbaar met het openbaar vervoer én met de auto. De  parkeerplaats van Artis kan worden ingezet als parkeergelegenheid voor medewerkers en gasten.

 

De verbouwing van Studio Artis is in volle gang. United is bijzonder blij met de uitstekende samenwerking met Artis en verheugt zich op een langdurige, prettige werkrelatie.

 

United biedt in Studio Artis:

Twee professionele televisie studio’s van 160 m2

Redactieruimte van 130 m2

Vaste regieruimte

Kleedkamers

Unieke ligging midden in Amsterdam, uitstekend te bereiken met auto en openbaar vervoer

De stadsbrasseriekan worden betrokken bij de catering van de crew/bedienen en opvang van gasten en publiek

Mogelijkheid tot het huren van kantoorruimte op fraaie locaties in Artis

Volop parkeergelegenheid op het parkeerterrein van Artis

 

United, gevestigd in het Muziekpaviljoen op het Mediapark te Hilversum, is een full service facilitair bedrijf voor de media en Broadcast organisaties. Vanuit de verschillende units is United in staat om een zeer breed en divers assortiment van diensten aan te bieden. United is een onderdeel van de Euro Media Group (EMG). 

 

Natura Artis Magistra is een stichting en een officieel erkend goed doel met het CBF-keurmerk en de culturele ANBI-status. Artis stimuleert liefde en zorg voor de natuur en wil uitgroeien tot het meest toonaangevende instituut op dit gebied. In Artis leven meer dan 900 diersoorten, 200 bomensoorten en meer dan duizend plantensoorten en -variëteiten. Artis bestaat uit een historisch stadspark met 26 rijksmonumenten en een gemeentelijk monument. Artis bestond in 2013 175 jaar.

 

www.united4all.nl

www.artis.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie