[Vacature] NRC Media zoekt Marketing data-analist
04-02-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 6843 | Tags:

 

Marketing data-analist

 

 

Functieomschrijving

Als marketing data-analist op de afdeling lezersmarkt van NRC ben je verantwoordelijk voor data extractie, modellering en analyse voor het beantwoorden van marketingvraagstukken en rapportage voor het managementteam. Je zorgt voor nieuwe inzichten op het gebied van klantwaarde, klantgedrag, pricing en effectiviteit van marketinginstrumenten. Je analyseert en voorspelt gedrag van abonnees in de Customer Life Cycle; maakt profielanalyses en achterhaalt en verklaart factoren die het succes van marketingacties hebben bepaald. Je denkt mee over hoe de marketing van NRC geoptimaliseerd kan worden en bent pro-actief in het aandragen van ideeën voor verbeteringen. Ook ben je verantwoordelijk voor het beschikbaar maken van de wekelijkse rapportages van de resultaten van NRC Handelsblad en nrc.next op de lezersmarkt voor het managementteam. In samenwerking met het business intelligence team zorg je dat de rapportage-omgeving in Qlikview juist is ingericht. Belangrijkste taken:

o Je analyseert data en zet die om in concrete management informatie op basis waarvan marketeers de klantwaarde of hun aanpak kunnen verbeteren
o Je schrijft SQL queries om de juiste data uit verschillende bronsystemen op te halen
o Je bent sparringspartner voor de marketeers en draagt zelf ideeën aan voor verbeteringen in effectiviteit van marketing en optimalisatie van klantwaarde
o Je bent verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van wekelijkse en maandelijkse rapportages aan het managementteam
o Je adviseert over de inrichting van bronsystemen en rapportageomgeving
o Je maakt prototypes voor rapportages uit Qlikview die gevoed worden vanuit het datawarehouse
o Eén keer per kwartaal lever je geaccordeerde oplagecijfers
o Je werkt nauw samen met business intelligence, controlling, marketing, IT en Operations
o Je rapporteert aan de marketing manager lezersmarkt.
 

Functie-eisen

Wij zoeken:
Een gestructureerde werker, met passie voor het opleveren van nieuwe klantinzichten en affiniteit met marketing. Je bent nieuwsgierig en bedreven in het beantwoorden van complexe vraagstukken door data-analyse. Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie en kennis van MS en Oracle SQL en databases. Je wacht niet op een volgende opdracht, je bent een zelfstarter. Je werkt precies en zorgt dat de inzichten en analyses die je presenteert accuraat zijn en gericht op resultaat. Je bent in staat om mee te denken en te adviseren op alle niveaus in de organisatie.

Competenties:
- Analytisch sterk
- Gestructureerd
- Creatief denken
- Zelfstandig
- Communicatief vaardig
- Oog voor commercieel resultaat

Functie criteria:
- Academisch werk- en denkniveau
- Minimaal 3 jaar relevante werkervaring op gebied van data analyse
- Kennis van Qlikview, MS, Oracle SQL en databases
- Bij voorkeur een opleiding in econometrie, bedrijfskunde, Marketing Intelligence, of een andere studie met sterke specialisatie in toegepaste statistiek.
 

Bedrijfsprofiel

NRC Media is de uitgever van NRC Handelsblad, nrc.next, NRC Reader en nrc.nl. Het is ons streven onze lezers te voorzien van relevante informatie op grond waarvan zij zelf meningen kunnen vormen, niet om onze eigen mening op te dringen. Naast onze journalistieke producten exploiteren wij een webwinkel en een restaurant-café. Bij NRC Media werken ruim 360 mensen. Als werkgever hecht NRC Media aan kwaliteit, aan creativiteit en aan resultaat – of dat nu tussen negen en vijf wordt geboekt of daarbuiten.
 

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een uitdagende en verantwoordelijke functie met uitstekende primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden.