Vanaf 30 augustus tweede seizoen MAX TV Wijzer met Koos Postema
28-08-2013 13:09:41 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3575 | Tags:

Vanaf 30 augustus om 16.20 uur op NED 1 zendt MAX een nieuw seizoen van het programma MAX TV Wijzer uit. Dit studioprogramma met presentator Koos Postema gaat over de televisie van gisteren en morgen en praat de kijker uitvoerig bij over de programmering de publieke netten en themakanalen. In de eerste aflevering zijn Frans Bauer en zijn broer Dorus te gast en gaat Postema met Bram van der Vlugt terug naar de opnamelocatie van de succesvolle dramaserie uit 1984: Herenstraat 10.

 

Frans Bauer en zijn broer Dorus komen vertellen over hun nieuwe programma Vive la Frans. In Vive La Frans gaat Frans Bauer samen met zijn broer Dorus kamperen in Zuid-Frankrijk en nodigt hiervoor verschillende BN'ers uit. De broers gaan terug naar de basis van het kamperen en wentelen zichzelf in het ouderwetse Franse leven. Verschillende BN’ers zoeken de broers op, waaronder Inge de Bruijn en Jeroen van der Boom.

 

Thomasz Lin, mediadeskundige van het instituut voor Beeld en Geluid, laat in MAX TV Wijzer hilarische Candid Camera-grappen uit de archieven van Beeld en Geluid zien.

 

Herenstraat 10 werd in 1984 uitgezonden door de TROS. Een spannende dramaserie over de rijke familie Van Laar. Met rollen van onder andere Willeke van Ammelrooy en Rudi Falkenhagen. En met  Bram van der Vlugt, als de bad guy. MAX TV Wijzer ging met Van der Vlugt terug naar het Amstel Hotel om herinneringen op te halen aan de serie. En een scène opnieuw te beleven.

 

Over MAX TV Wijzer
In dit mediamagazine bladert presentator Koos Postema door de televisiegids van de komende week. Hij nodigt presentatoren, makers en acteurs uit in de studio voor een goed gesprek over hun (nieuwe) programma. Daarnaast legt Koos wekelijks de link tussen de televisie van toen en nu in het onderdeel ‘De tijd staat stil’. Hierin gaan acteurs en presentatoren terug naar de locatie waar hun programma werd opgenomen. Ze halen herinneringen op en keren, met kleding en attributen van toen, nog eenmaal terug in hun rol van vroeger. 

 

Verder de vaste rubrieken de kijkersvraag, bijzonder beeld uit de archieven van Beeld en Geluid en interessante kijktips. 

 

MAX TV Wijzer is een productie van Best 24, in opdracht van Omroep MAX.


MAX TV Wijzer ( 10 afleveringen) vanaf 30 augustus om 16:20 uur op NED 1


HH: volgende dag om 08:15 uur op NED 1 

 

www.omroepmax.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie