VergelijkSimOnly.nl: Carnaval drukt online verkoop telecombranche
27-02-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3546 | Tags:

In regio’s beneden de rivieren dalen online telecom aankopen gemiddeld ruim 26 procent tijdens Carnaval. Dit jaar is er een extra daling van bijna 30 procent. Dit blijkt uit cijfers van de afgelopen zes jaar van VergelijkSimOnly.nl, een onafhankelijke vergelijkingssite.

 

De website vergeleek de cijfers in de carnavalsperiode van de jaren 2008 tot en met 2014. Directeur Ruud Kok: “Wij monitoren continu het keuzegedrag van consumenten voor sim only abonnementen. De carnavalsperiode kent een opvallende verkoopdip. Op nummer één staat eerste kerstdag, ook zo’n moment waarop minder mensen bezig zijn met hun abonnement. Tweede kerstdag is er juist opeens een piek. Zo zie je constant verschuivingen in zoekmomenten, maar ook in de keuze voor providers.”

 

Prijsvechtermarkt

De sim only telecommarkt blijkt nog altijd een prijsvechtersmarkt te zijn. Bij de keuze voor een abonnement en provider, blijkt de goedkoopste optie namelijk ook de populairste te zijn. Kok: “Wij merken dat de consument profiteert van de prijsvechtersmarkt. Dit wordt onderbouwd door de cijfers van onze vergelijkingsdata. We willen hier vaker en duidelijker mee naar buiten komen.” Nu de vergelijkingssite haar achtste jaar is ingegaan en consumenten eenvoudig een passend abonnement kunnen zoeken, is het tijd voor een volgende stap: “Doordat we veel gebruikers hebben, zien we op macroniveau wat er in de markt gebeurt en kunnen we daar een patroon in ontdekken. De komende periode willen we deze kennis inzetten om consumenten te informeren over belangrijke ontwikkelingen in tariefstructuren waar zij direct hun voordeel mee kunnen doen.”

 

Over VergelijkSimOnly

Ruud Kok startte VergelijkSimOnly.nl in 2007. In die periode was er nog geen onafhankelijke en gedegen vergelijkingssite voor de sim only markt. Inmiddels bewijst het succes dat het bedrijf voorziet in een behoefte.

 

www.vergelijksimonly.nl

 

 

  Cross Media Congres | 14 mei 2014 | Amsterdam

 

  Cross Media Awards 2014 - Stuur jouw cases in!