Video recruitment platform Cammio trekt investering aan
10-11-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3731 | Tags:

Cammio, Europees aanbieder van online video recruitment oplossingen, kondigt vandaag aan dat het een investering heeft aangetrokken. De financiering wordt gebruikt voor verdere groei in Europa en doorontwikkeling van haar kandidaat screening platform. De nieuwe investeerders brengen een achtergrond in werving & selectie en een sterk internationaal profiel met zich mee. Dit stelt Cammio in staat haar eigen netwerk in strategische markten te versterken.

 

Patrick Paardenkooper, privé investeerder en partner in Dolfin Capital, legt uit: “We herkenden een sterk management team met een markt leidend product dat een hoog niveau van innovatieve energie brengt op het gebied van kandidaat pre-screening. We ontwikkelen ons snel naar bewegend beeld in vele aspecten van ons dagelijks leven, inclusief recruitment. Cammio heeft de juiste strategie om de bestaande recruitment markt te veranderen met relevante recruitment pre-screening tools. Hiermee wordt het wervingsproces niet alleen efficiënter, maar kunnen vooral ook betere kandidaten worden aangetrokken.”

 

Walter Hueber, medeoprichter en CEO: “We zijn erg verheugd om een groep van investeerders samen te brengen die onze visie deelt en ons kan ondersteunen het bestaande marktpotentieel volledig te benutten. De huidige investering volgt op een reeks van nieuwe opdrachtgevers waaronder Carglass, Hilti en YARA. Daarmee tonen we aan dat video recruitment snel aan populariteit wint bij werkgevers door heel Europa. Als enige Europese aanbieder van live en gestructureerde video interviews, zijn we optimaal in staat om onze opdrachtgevers te ondersteunen bij de pre-screening van hun sollicitanten.”

 

Overige investeerders zijn onder meer Peter Kales (CEO Kales Groep) met investeringsfonds V1NTAGE en Paul Citroen (oprichter van Studentalent). De investering zal onder meer worden gebruikt om marketing en verkoopactiviteiten in belangrijke Europese markten te versterken. Hiermee wordt ingespeeld op het opkomende marktpotentieel in video recruitment en kandidaat pre-screening. Cammio versterkt haar team op het gebied van customer service, marketing en partner sales om haar groeiende aantal gebruikers optimaal te kunnen blijven bedienen.

 

Eerder dit jaar kondigde Cammio al haar nieuw ontwikkelde Connector aan. Met deze API kunnen snel diepgaande koppelingen worden gerealiseerd met bestaande HR software systemen. Recruiters krijgen zo eenvoudig toegang tot de Cammio video functionaliteit binnen hun vertrouwde recruitment software. In de komende maanden zal Cammio dan ook een aantal nieuwe samenwerkingen aankondigen op dit vlak. Daarnaast wordt het platform uitgebreid met additionele pre-screening tools, waarmee de bestaande propositie verder wordt versterkt.

 

Over Cammio

Cammio is een krachtig online video recruitment platform waarmee kandidaten en werkgevers tot een betere match kunnen komen op basis van een eerste visuele indruk. Cammio biedt een combinatie van live en gestructureerde video interviews in één geïntegreerd platform dat bijzonder eenvoudig is in gebruik. Marktleiders zoals ManpowerGroup, SONOS, NS en USG People vertrouwen op Cammio bij hun dagelijkse zoektocht naar de beste kandidaat. Met als resultaat lagere wervingskosten, een verbetering van de time-to-hire en betere kandidaten. Onnodige reistijd en moeilijke agenda planning zijn verleden tijd. No Talent To Waste! Eenvoudig interviewen en wereldwijd de beste kandidaten herkennen via de web browser. Dat is Cammio.

 

www.cammio.com

 


 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie