Visual radio volgende digitale stap voor Radio 538
03-06-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4061 | Tags:

Radio 538 lanceert visual radio. Visual radio is het toevoegen van interactieve content aan radio. Het unieke van visual radio van Radio 538 is dat dit volautomatisch gebeurt. De dj presenteert zijn programma en technische systemen zorgen voor een combinatie  van radio, video en online. Tijdens de presentatie van het radioprogramma wordt de sfeer in de studio meegegeven. Wanneer er muziek wordt gedraaid, wordt synchroon de videoclip getoond en tijdens de commercial break is interactieve informatie te zien. Hierdoor kunnen luisteraars bijvoorbeeld tickets kopen of muziek downloaden.

 

Beelden worden steeds belangrijker om luisteraars mee te nemen in de beleving. Met visual radio speelt Radio 538 hierop in.

 

Visual radio is te zien op 538.nl, in de Radio 538 app en op TV 538 tijdens onder andere de programma’s Evers Staat Op, RuuddeWild.nl en De Avondploeg.

 

Met de lancering van visual radio wordt ook het nieuwe logo en de nieuwe vormgeving van Radio 538 gecommuniceerd.

 

Jacqueline Smit, algemeen directeur 538 Groep: ‘In de weg naar digitalisering is visual radio een volgende stap. Hiermee volgen we het mediagedrag van onze luisteraars die naast de traditionele manier van radio luisteren ook veel digitaal naar muziek luisteren

 

538Groep

De 538Groep bestaat uit twee radiostations, twee tv-stations, diverse digitale radiokanalen, een eventbureau en een concept productiestudio: het nummer één radiostation van Nederland ‘Radio 538’, hét jongerenradiostation ‘SLAM!FM’, de muziek tv-zenders ‘TV 538’ en ‘SLAM!TV’, achttien verschillende digitale radiokanalen, eventbureau ‘538Events’ en productiestudio ‘538Concepts’. Wekelijks stemmen gemiddeld vijf miljoen luisteraars af op de radiostations en maandelijks ruim drie miljoen kijkers op de tv-kanalen. De 538Groep is marktleider in vrijwel elke doelgroep.

 

www.538.nl

www.538groep.info
 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie