Vodafone breekt met They, wil flexibeler bureaumodel
12-12-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3864 | Tags:

Vodafone heeft na vijf jaar de samenwerking met reclamebureau They beëindigd. De telecomreus kiest voor een flexibeler bureaumodel, waarbij het afstapt van het werken met één lead agency.

 

Om effectief in te kunnen blijven spelen op de dynamische telecommarkt en de veelzijdigheid van het merk, stapt Vodafone over op een bureaumodel dat meer flexibiliteit biedt. Niet met een lead agency, maar met meer verantwoordelijkheid bij het interne brand team en daaromheen verschillende specialistische bureaus om mee samen te werken. Deze nieuwe manier van werken heeft tot gevolg dat Vodafone na vijf succesvolle jaren afscheid neemt van They.

 

'In de afgelopen jaren zijn we getuige geweest van grootse verschuivingen in het communicatielandschap', constateert Eva Ruiz, Head of Marcom & Brand bij Vodafone Nederland. 'Dit is gedreven door de sterke digitalisering en de democratisering van de media. Deze ontwikkelingen zijn boeiend, maar zeker ook uitdagend. Willen wij als merk effectiever communiceren, dan moeten wij op een echt andere manier gaan werken. Daarbij moeten dialoog en betrokkenheid met onze klanten centraal staan.'

 

Om dat te bewerkstelligen moet Vodafone 'zelf als team de spin in het web zijn en een grotere eigen verantwoordelijkheid nemen op gebieden zoals digital, social en Marketing PR', aldus Ruiz. 'Wij willen daarom meer verantwoordelijkheden naar onszelf toe trekken, maar ons wel omringen met verschillende externe creatieve specialisten. Dit kunnen Nederlandse of internationale bureaus zijn, maar ook individuen. De veelzijdigheid van het merk Vodafone vraagt om deze nieuwe en meer flexibele manier van werken.'

 

Vodafone start binnenkort met een oriëntatieperiode waarin het bedrijf wil praten met een aantal geselecteerde bureaus. Vodafone zal blijven werken met Achtung! als een van deze specialistische bureaus. They blijft tot 31 maart 2014 werkzaam voor Vodafone.

 

www.vodafone.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie