Vodafone rolt LTE Advanced (4G+) dit jaar uit in meer dan 50 steden
22-06-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3363 | Tags:

Vodafone Nederland biedt nog dit jaar LTE Advanced (4G+) aan in meer dan 50 steden. Met deze nieuwe technologie smelten twee verschillende 4G-frequentiebanden samen in één nóg snellere dataverbinding. Hiermee zijn theoretische snelheden mogelijk tot 200 Mbit/s, vier maal sneller dan de huidige 4G-variant. Vodafone kan 4G+ sneller breed beschikbaar maken dan concurrenten, omdat Vodafone de benodigde 1800-frequenties nu al in gebruik heeft. Vandaag demonstreerde Vodafone de techniek in zijn kantoor in Amsterdam.

 

Vergeleken met de huidige mobiele netwerktechnologieën zorgt 4G+, naast een nóg snellere dataverbinding, voor een betere dekking in gebieden waar signalen van masten overlappen. 4G+ is al  deze herfst beschikbaar in de G4-steden en in Leiden, Delft, Maastricht, Den Bosch, Eindhoven en Schiphol. Nog dit jaar is 4G+ beschikbaar in meer dan 50 steden waar beide 4G-frequentiebanden (800Mhz + 1800Mhz) actief zullen zijn. De eerste toestellen die 4G+ ondersteunen, worden vanaf september in Nederland verwacht.

 

 

Mallik Rao: “In september 2014 hebben we in heel Nederland 4G-dekking. Alleen voegen wij daar meteen 4G+ aan toe in een groot aantal steden in Nederland! De snelheden die 4G+ mogelijk maakt zijn sneller dan de snelheden via een vaste breedbandverbinding thuis. Ik ben enorm trots dat ons netwerkteam dit voor elkaar krijgt.”

 

#FastForward

Het uitrollen van 4G+ is onderdeel van het #FastForward-programma. Met #FastForward innoveert Vodafone zijn netwerk voor technologieën zoals 4G en verbetert daarnaast het netwerk voor 2G en 3G. Vodafone wil hiermee altijd zoveel mogelijk klanten de beste netwerkervaring geven.

 

 

www.vodafone.nl/fastforward

www.vodafone.nl

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie