Voorschools themakanaal JimJam gaat digitaal met Helden van de Stad app
07-10-2013 15:01:14 | Door: Nico Scherphuis | hits: 6531 | Tags:

 

Het toonaangevende internationale kindertelevisiekanaal JimJam en Ruta Ett DVD AB, eigenaar van de TV-serie en –merk Heroes of the City (in Nederland uitgebracht onder de naam Helden van de Stad,) hebben een mobiele applicatie geïntroduceerd voor iPhone, iPad en Android in Nederland en Polen. De Helden van de Stad app zal tijdens MIP Junior ook in andere markten worden uitgerold. De onderscheiden animatieserie voor kinderen van 2 tot 6 jaar wordt exclusief door JimJam vertoond in Nederland en Polen, en is ook te zien in andere Europese landen, het Midden-Oosten en Afrika.

 

De samenwerking van beide bedrijven maakt het voor kijkers mogelijk toegang te krijgen tot digitale content van Helden van de Stad op smartphones en tablets. Zo ontstaat voor kinderen en hun ouders een veilige omgeving voor leren en entertainment, waar de politie- en brandweerhelden uit de serie terugkomen in diverse interactieve games.

 

In Zweden, Korea en Thailand, waar de app al eerder met succes werd gelanceerd, heeft het in korte tijd de top van de app-downloads bereikt en de verwachtingen voor Nederland en Polen zijn dat hier hetzelfde succes wordt bereikt.

 

Charlotte Wood, Channel Manager van JimJam: “We zijn er trots op dat we na de succesvolle introductie van Helden van de Stad in meer dan 60 markten, we onze kijkers nu de gelegenheid kunnen bieden om de serie ook interactief te beleven op smartphones en tablets. Dit is een boeiende stap in de samenwerking met Ruta Ett, waarmee Helden van de Stad en JimJam op nieuwe platforms beschikbaar komen.”

 

De rechthebbenden van Heroes of the City, Ruta Ett DVD AB’s, Lennart Blixt: “Hiermee kondigen we aan dat JimJam onze preferred partner is op digitaal gebied in Nederland en Polen. Dit versterkt onze bestaande samenwerking nog verder. We zijn er van overtuigd dat nauwe samenwerking met JimJam en het team van Chello Zone op het gebied van digitale content de juiste manier is om verdere groei van het merk Heroes of the City in deze landen te bereiken.”

 

Het eerste seizoen van de TV-serie Heroes of the City is verkocht aan meer dan 180 landen, waar in ruim 60 markten de serie op JimJam is te zien. Kabelmaatschappijen die Heroes of the City uitzenden hebben hun kijkerspubliek zien toenemen, waarmee wordt onderschreven dat de serie populair is bij kinderen in de voorschoolse leeftijd, in welk deel van de wereld ze ook wonen.

 

JimJam is te ontvangen op: UPC: kanaal 508, Ziggo: kanaal 308, CanalDigitaal: kanaal 41, Caiway: kanaal 120, Delta: kanaal 257, Interactieve tv van KPN, kanaal 56. 

 

Helden van de stad - iTunes

Helden van de Stad - Android

www.jimjam.tv

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie