Vrouwen masturberen zich suf tijdens WK voetbal
13-06-2014 13:53:53 | Door: Nico Scherphuis | hits: 5729 | Tags:

Wat is er te koop in een Halal Seksboetiek en hebben islamitische Nederlanders andere seks? Beginnen Nederlandse kinderen eerder met seks als ze kijken naar Dokter Corrie van SchoolTV? Is seksuele hulpverlening een luxe product of hoort het thuis in de basisverzekering? Stijgt het bezoek aan transgender-klinieken sinds Conchita Wurst het Songfestival won? Is de kleur Oranje bevorderend voor het mannelijk libido?

 

Deze en vele andere vragen stelden pers en programmamakers dit jaar aan seksuologen NVVS. Voor alle Nederlandse media blijft seksualiteit een populair onderwerp. Talloze artikelen, programma’s en vragenrubrieken worden er mee gevuld. Soms prima gedocumenteerd, maar helaas ook vaak vol gebakken lucht, fabels en misverstanden. Terwijl publiek en media gebaat zijn bij degelijke informatie, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en bewezen effectieve hulpverlening. 

 

Om gedegen mediaberichtgeving over seksualiteit te stimuleren, heeft de NVVS de ‘NVVS Seksuologie Media Prijs’ ingesteld. Hiermee wil de NVVS schrijvende pers en programmamakers voor radio, televisie en internet aansporen om goed gedoseerde, degelijke en uitgebalanceerde informatie te verstrekken over seksualiteit.

 

Zowel journalisten, actief in de schrijvende en bloggende pers, als makers van radio-, TV- of internetproducties kunnen tot uiterlijk 26 oktober 2014 via www.nvvs.info/mediaprijs meedingen naar de prijs; een bedrag van 1500 euro.

 

De inzendingen worden beoordeeld door een jury bestaande uit geregistreerde seksuologen NVVS en communicatie professionals werkzaam in preventie, voorlichting, hulpverlening en/of onderzoek:

 

- Sunny Bergman; journaliste, filmregisseur en winnaar NVVS Seksuologie Media Prijs 2013 met de documentaire Sletvrees.

- Goedele Liekens; psycholoog-seksuoloog en programmamaakster.

- Ceryl Janssen; psycholoog-seksuoloog NVVS; PS, Praktijk Seksuologie, Amsterdam, Hilversum & Berlijn.

- Marije Janssen; programmamaker en publicist op het gebied van de seksuele (sub)cultuur, feminisme, media en pornografie.

- Minke de Boer; seksuoloog NVVS, Seksuologie Praktijk Almere (SPA) en Flevoziekenhuis.

 

De prijs wordt uitgereikt tijdens het symposium Ongelooflijk Genieten in november 2014 te Utrecht. Dit is een theoretisch en laagdrempelige informatiedag over ongebruikelijke vormen van seksualiteit. Daarbij worden taboes en vooroordelen geslecht aan de hand van een inhoudelijk programma met films, vraaggesprekken en discussies.

 

www.nvvs.info/mediaprijs

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie