VU voegt 300e publicatie toe aan Boom Digitale Bibliotheek
03-04-2014 14:47:27 | Door: Nico Scherphuis | hits: 2961 | Tags:

Onlangs heeft de VU Universiteitsbibliotheek de 300e publicatie toegevoegd aan de maatwerkportal Boom Digitale Bibliotheek. In de Boom Digitale Bibliotheek kunnen de gebruikers van de universiteitsbibliotheek publicaties van Boom Juridische uitgevers, Boom Lemma uitgevers en Eleven International Publishing online doorzoeken en lezen.

 

De VU Universiteitsbibliotheek is de eerste universiteitsbibliotheek die dit innovatieve businessmodel heeft omarmd en bepaalt zelf welke literatuur beschikbaar wordt gemaakt binnen hun omgeving. De online beschikbaarheid, het heldere licentiemodel én de maatwerkmogelijkheid voor collectievorming waren voor de VU doorslaggevend om de maatwerkportal aan te schaffen. Bovendien kunnen zij continu nieuwe en relevante titels laten toevoegen en de collectie uitbreiden.

 

"Een mooi voorbeeld van hoe door een goede samenwerking tussen uitgever en UB een voor beide partijen aantrekkelijk businessmodel is ontstaan waarin vraaggestuurd publicaties beschikbaar gesteld worden. Boom uitgevers Den Haag toont hiermee aan dat zij naast innovatief ook heel coöperatief is." José Sterk, hoofd Afdeling Elektronische Bronnen, Bibliotheek Vrije Universiteit Amsterdam.

 

    

 

"De VU is de eerste universiteitsbibliotheek waar we dit innovatieve businessmodel hebben uitgerold. Hun feedback bevestigt dat we een model hebben ontwikkeld dat zowel qua prijsstelling als functionaliteit voorziet in de toenemende vraag naar digitale literatuur bij WO-bibliotheken. Wij danken de VU voor het vertrouwen en hopen dan ook dat andere universiteitsbibliotheken het voorbeeld van de VU zullen volgen." Wirt Soetenhorst, directeur Boom uitgevers Den Haag.

 

Het model slaat ook aan bij andere onderwijsinstellingen. Zo hebben ook Hogeschool Inholland, Hogeschool Arnhem en Nijmegen en Fontys Hogescholen inmiddels een Boom Digitale Bibliotheek op maat.   

 

www.bju.nl/juridisch/digitalebibliotheek

www.boom.nl