WappZapp Plus start streamingdienst met films en documentaires
01-07-2014 11:40:20 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4278 | Tags:

 

Het Nederlandse dashboard voor gratis beschikbare video on demand is gestart met de uitbreiding van het aanbod met betaalde films en series onder de naam WappZapp Plus. Eerst kon je via de gratis app je persoonlijke tv-avond samenstellen uit de programma's van bijvoorbeeld Uitzending Gemist, RTL XL, TED, YouTube en NU.nl. Daar komt nu het filmpakket bij. De animo lijkt groot: de 4.500 voorinschrijvingen zijn toegelaten. De app is al door 500.000 mensen gedownload. WappZapp Plus is de eerste 14 dagen gratis, daarna kost het €7,99 per maand. Dat is goedkoper dan concurrenten Videoland en Netflix.

 

Aanbod van films met ruim 1.500 winnaars van Golden Globes, Oscars en Emmys

 

WappZapp Plus is anders dan streamingdiensten als Netflix en HBO, die zich vooral concentreren op hun zelfgeproduceerde, Amerikaanse series. "We hebben mede dankzij de Quality Film Collectie nu méér IMDb top 250-titels dan Netflix. En onze films hebben in totaal meer dan 1.500 prijzen en nominaties gewonnen op de grote festivals zoals de Golden Globes, Oscars en Emmy's," zegt Colin Ellis, mede-oprichter van WappZapp. Daarnaast wil WappZapp zich onderscheiden met veel aandacht voor documentaires, Nederlandse producties, concertregistraties en kinderfilms. "Wij hebben bijvoorbeeld de beste documentaires van de IDFA én een kinderhoek met de vrolijke shows van Ernst, Bobbie en de rest." Op hun blog geeft WappZapp een uitgebreider inkijkje in de collectie.

 

Alle grote Nederlandse distributeurs aangesloten

Tegelijkertijd maakt WappZapp bekend dat er weer drie nieuwe Nederlandse distributeurs zijn aangesloten, te weten: Paradiso FilmsDutch Film Works en WildBunch. Ellis: "We zijn blij dat bijna alle grote Nederlandse filmdistributeurs zich nu hebben aangesloten. WappZapp helpt de consument een persoonlijke tv avond samen te stellen uit het overweldigende aanbod. Daarom worden prachtige Europese films en lokale producties niet ondergesneeuwd onder de grote Amerikaanse Hollywood producties. Dat spreekt de markt erg aan."

 

Gratis uitproberen

WappZapp is gratis te downloaden en het Plus pakket is 14 dagen gratis uit te proberen. De app is beschikbaar voor Android en iOS, volledig compatibel met Apple TV en ondersteuning voor Chromecast en kijken op de pc volgen binnen enkele weken. De kwaliteit van de films is volledig in HD, verzorgd door VOD specialist ODMedia. Twee weken gratis uitproberen kan door aanmelden op WappZapp.tv

 

 

www.wappzapp.tv

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie