WappZapp start concurrentie met Netflix: onbeperkt aanbod kwaliteitsfilms
06-03-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3748 | Tags:

 

De Nederlandse startup WappZapp begint met het onbeperkt aanbieden van kwaliteitsfilms en series. Een abonnement is dezelfde prijs als Netflix, 7,99 euro per maand en de eerste twee weken kun je het gratis uitproberen. De app heeft al een half miljoen gratis gebruikers die een persoonlijk on demand tv-aanbod samenstellen uit verschillende bronnen. WappZapp won een Accenture Innovation Award voor meest innovatieve entertainmentbedrijf en was genomineerd als beste app van 2013 volgens iPhoneclub.nl.

 

Na de introductie van Netflix en RTL/Videoland mengt de Nederlandse on demand tv-app WappZapp zich nu ook in de strijd om de Nederlandse on demand tv-kijker. Samen met een groot aantal Nederlandse filmdistributeurs biedt de app een abonnement op het onbeperkt kijken van meer dan 1.500 Oscar-winnende films, bijzondere documentaires uit de hele wereld en spannende Europese series en detectives.

 

De gratis on demand tv-app heeft zich tot op heden vooral gericht op het inzichtelijk maken van het enorme aanbod van gratis beschikbare video on demand. In de app kun je uit verschillende bronnen je eigen on-demand tv avond samen stellen, je favoriete shows volgen en zien wat je vrienden kijken. In plaats van te zoeken 'zapp' je door de beste video-on-demand en ontdek je manier nieuwe kanalen en programma's. Volgens de oprichters groeide hierbij ook de vraag naar films en series. "We merken dat de on-demand kijker een andere behoefte heeft dan de traditionele tv-kijker. Zo is er een grote vraag naar kwaliteitsfilms en naar documentaires. Maar ook naar bijvoorbeeld concerten en betrouwbare kids-tv.", aldus Wienke Giezeman, oprichter van WappZapp. "Om aan deze vraag te voldoen bieden we nu dus ook dit all-you-can-eat abonnement, naast het gratis aanbod.

 

Quality Film Collection

Eén van de contentleveranciers van WappZapp is A-Film Benelux, de grootste onafhankelijke filmdistributeur van de Benelux. Wilco Wolfers, CEO A-Film Benelux: “Onze Quality Film Collection is een ijzersterk merk en heeft zich al vele jaren bewezen op de dvd markt. Nu gaat de collectie volledig digitaal in een tijd dat andere aanbieders zich profileren met mainstream films.”

De oprichters verwachten binnenkort nog meer video on demand partners bekend te kunnen maken. "Het Quality Film Collection brand past natuurlijk erg goed bij ons. Maar we zijn een open platform naar de huiskamer voor alle film en tv-makers. Zo ontdek je in WappZapp PLUS bijvoorbeeld mooie Europese producties, de beste docu's van de IDFA en zijn we in gesprek met de BBC over hun series."

 

Korting voor eerste 1000 aanmeldingen

WappZapp PLUS zal 7,99 euro gaan kosten en je kunt het de eerste 2 weken gratis uitproberen. De dienst gaat vanaf April van start. De eerste 1.000 voorinschrijvingen krijgen een levenslange korting van €4,99 in plaats van €7,99 per maand. De inschrijving voor WappZapp PLUS is vanaf vandaag geopend op de website WappZapp.tv.

 

www.wappzapp.tv

 

 

  Cross Media Congres | 14 mei 2014 | Amsterdam

 

  Cross Media Awards 2014 - Stuur jouw cases in!