WaterConnexx game gelanceerd voor water in Afrika
04-11-2013 15:29:51 | Door: Nico Scherphuis | hits: 5165 | Tags:

 

Speel een game met een hoge fun factor en doe meteen iets goeds voor de wereld! In het nieuwe spel WaterConnexx dat in de week van 4 november wordt gelanceerd ben je verantwoordelijk voor het watermanagement in een conflictgebied. Je zorgt voor de aanleg van waterleidingen, putten en pompen, en samen met andere spelers zet je je in voor het behalen van het community goal: een echt waterproject in Afrika.

 

WaterConnexx plaatst de speler middenin een moeilijke maar veelvoorkomende setting: een arm gebied zonder water- of sanitaire voorzieningen. ‘Het is aan de spelers om strategisch, zoals bij Sim City, te kiezen hoe ze het waternetwerk aanleggen om alle bewoners gezond te houden en te zorgen dat ze niet met elkaar op de vuist gaan voor toegang tot water,’ vertelt Wouter Tom, projectleider van WaterConnexx. ‘Hoe beter dit lukt, hoe meer punten!”

 

Community goal: water voor Kajiado, Kenia

Binnenkort maak je ook echt een verschil. Samen met de andere gamers spaar je punten voor een community goal in de provincie Kajiado in Kenia. Dit kan een waterput zijn, een toilet of een training voor leraren op het gebied van hygiëne en sanitatie. Hiervoor is Upact, initiatiefnemer van WaterConnexx, een partnership aangegaan met  AMREF Flying Doctors, die de community goals realiseert. De twee organisaties zetten zich gezamenlijk in om sponsoren te vinden, zodat jij straks met je vrienden ervoor kan zorgen dat je door te gamen echt mensen helpt!

 

Geen kennis opdoen, maar zelf ervaren

WaterConnexx kan je overal spelen, thuis op de bank of in de klas. ‘‘De stijl van de game is leuk en past bij wat jongeren bezighoudt,’ vindt Michiel Lucassen, docent aan X11 school voor Grafimedia in Utrecht. Met zijn leerlingen testte hij de bèta-versie van WaterConnexx. ‘Normaal zou ik er een hele les over doen om uit te leggen waarom watervoorziening in veel landen zo’n probleem is, maar met deze game snappen ze het in no time. En bovendien: ze wéten niet alleen waarover het gaat, maar ze voelen het ook, en dat maakt het zo sterk.’

 

Speel mee en word zelf ook enthousiast op www.waterconnexx.nl

 

Internationale samenwerking 2.0: sponsoren gezocht


In de Keniaanse regio Kajiado, woongebied van de nomadische Masai, komen veel ziektes voor door gebrek aan veilig water. Eén op de acht kinderen sterft voor het vijfde levensjaar. AMREF Flying Doctors legt water- en sanitaire voorzieningen aan en traint vrijwilligers en leraren zodat zij kennis over gezondheid, milieu en hygiëne in hun dorpen kunnen verspreiden.

 

Bedrijven die deze community goals sponsoren, investeren direct in internationale samenwerking 2.0. Want via WaterConnexx dragen jongeren ‘hier’ bij aan verbetering van levenskwaliteit ‘daar’ op een originele manier met direct resultaat.

 

Partners

WaterConnex is een initiatief van stichting Upact. Upact ontwikkelt online tools, projecten en educatieve programma’s die jongeren inspireren om zelf bij te dragen aan duurzame vrede. WaterConnexx kwam tot stand in samenwerking met Flavour (techniek) en Kunya (design).

 

www.waterconnexx.nl

www.upact.nl 

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie