Webprint.nl neemt Kaartwereld.nl over van PostNL
25-08-2014 07:35:09 | Door: Nico Scherphuis | hits: 5927 | Tags:Met trots kondigt Webprint.nl de afronding van de overname van Kaartwereld.nl per 20 augustus 2014 aan. Klanten vanKaartwereld.nl kunnen gewoon gebruik blijven maken van de website en de diensten die daarop worden aangeboden. Daarnaast gaan klanten profiteren van het uitgebreide aanbod van gepersonaliseerde fotoartikelen dat Webprint.nl aanbiedt.

John Glorie, algemeen directeur Webprint: "Kaartwereld.nl is, na de recente overname van Posters.nl, een geweldige aanvulling op ons bestaande uitgebreide productassortiment. Kaartwereld.nl heeft een unieke positie in de online wenskaartenmarkt en stelt ons in staat om naast de wenskaarten met eigen foto, waar wij al een leidende rol innemen, nu een compleet aanbod te bieden in de wenskaartenmarkt."

Webprint.nl ziet naast de versterking van haar positie als marktleider veel kansen voor intensieve samenwerking tussen de twee websites. Zo kunnen klanten van Kaartwereld.nl gebruikmaken van een veel breder productaanbod op het gebied van gepersonaliseerde fotoartikelen die Webprint.nl op dit moment in ruime mate aanbiedt. Andersom kunnen klanten vanWebprint.nl genieten van een breder aanbod van wenskaarten met duizenden ontwerpen in vele thema's en variaties.

Barry Husman, directeur Consument & Kleinzakelijk van PostNL: "We zien een toename in het maken en versturen van online wenskaarten. Wij zijn op zoek gegaan naar een goede online partij die deze markt verder kan laten groeien. Bovendien past Kaartwereld goed in het geheel aan producten van Webprint. PostNL blijft deze markt natuurlijk wel ondersteunen door de kaarten bij de consumenten thuis af te leveren."

Webprint bestaat sinds 2004 en is in Nederland actief als Webprint.nl, de meest complete online fotoservice van Nederland. BijWebprint.nl kan men met eigen digitale foto's persoonlijke producten maken en bestellen zoals fotoalbums, foto op canvas, fotoagenda's, fotokalenders, fotoafdrukken, originele wenskaarten en nog veel meer fotoproducten. Met de speciale online Webprint software gaat dat allemaal snel en makkelijk zonder dat hiervoor technische kennis nodig is.

Webprint is een Europese online fotoservice en buiten Nederland actief onder de merknaam Prentu met de sites Prentu.dePrentu.be, Prentu.fr en Prentu.co.uk.

Onderdeel van de Webprint groep is Posters.nl, de site met het grootste assortiment posters en kunstreproducties. Klanten kiezen hier hun wanddecoratie uit een collectie van meer dan 20.000 afbeeldingen. Alle posters en kunstreproducties kan de klant naar eigen wens op maat laten inlijsten in de professionele lijstenmakerij. Posters is Europees actief in Duitsland, Oostenrijk, België  en Frankrijk via Posters.de, Posters.at, Posters.be, Posters.fr.


Alle activiteiten, zoals productie en klantenservice van al deze fotoproducten, vinden plaats in Nederland, in Oldenzaal.


www.webprint.nlVolg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media en marketingcommunicatie