Weerplaza lanceert Chromecast app
30-03-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3287 | Tags:

 

Vandaag is de Weerplaza TV Chromecast app gelanceerd voor Apple en de Google play store. Voor Weerplaza is dit de eerste stap om haar content naar het TV scherm te brengen. Weerplaza is een van de eerste uitgevers in Nederland die via Chromecast hiermee start.

 

Weerplaza TV voor de Chromecast geeft je de mogelijkheid om jouw eigen weerbericht 24/7 via de televisie te volgen. Nadat je met je telefoon verbonden bent met je Chromecast kan je zeer eenvoudig de weersverwachting, buien en regenradar voor jouw locatie op TV tonen. Daarnaast kan je dagelijks het Weerplaza weerjournaal bekijken. Bij droog weer toont Weerplaza TV niet de buienradar, maar de satellietbeelden zodat je kunt zien waar het bewolkt is of de zon schijnt.

 

Voor Weerplaza is dit de eerste stap om haar content rechtstreeks naar het TV scherm en de eindgebruiker te brengen. De komende jaren verwacht René Westening, Directeur van Infoplaza en uitgever van Weerplaza, een rigoureuze verandering in het televisie landschap. De traditionele manier van televisie kijken zal blijvend veranderen door innovaties zoals bijvoorbeeld de Chromecast van Google en de steeds beter wordende SMART TV's.

 

Voor ons als online uitgever is de stap naar televisie daardoor veel eenvoudiger geworden en ook de kosten om dit te realiseren zijn lager dan bij de traditionele televisie organisaties. Het is belangrijk om in een vroeg stadium ervaring op te doen in dit medium en op zoek te gaan naar de juiste content en context voor de eindgebruiker, aldus René Westening. Mede daarom lanceert Weerplaza vrijwel direct na het beschikbaar komen van de Chromecast haar app voor dit nieuwe apparaat.

 

Weerplaza.nl is onderdeel van uitgever Infoplaza dagelijks informeert Weerplaza met haar weerberichten bijna de gehele Nederlands bevolking rechtstreeks via haar populaire sites en app's. Maar ook via haar klanten als NOS Journaal, alle Persgroep en Wegener kranten, NU.nl, Startpagina en vele anderen.

 

Voor het downloaden van de juiste Weerplaza TV Chromecast app kun je ons totale app's overzicht per platform bekijken op: www.weerplaza.nl/mobiel/ 

 

www.weerplaza.nl