Wegener abonnees blij met digitale extra's
26-11-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3404 | Tags:

De dagbladen van Wegener Media bieden hun abonnees digitale extra’s. Het nieuwsabonnement omvat naast de krant nu ook onbeperkt toegang tot al het digitale nieuws: de E-paper (online & tablet apps), iPad- en smartphone nieuws apps. Een week na de marktintroductie bij de laatste Wegenertitel heeft al meer dan 26% van het totale abonneebestand zich aangemeld voor toegang tot het digitale nieuws.

 

Wegener Media richt zich met het digitaal portfolio eerst op het bieden van toegevoegde waarde aan abonnees. Zij krijgen onbeperkt toegang tot de digitale nieuwsproducten, terwijl de niet-abonnee hiervoor betaalt. De nieuwssites zijn vooralsnog voor iedereen toegankelijk. In de loop van 2014 wordt ook hier (een deel van de) content exclusief toegankelijk voor abonnees en betalende bezoekers.

 

Eerste resultaten positief

Eind juni 2013 werd gestart met een pilot bij Brabants Dagblad. Op basis van deze ervaringen zijn producten en de campagne geoptimaliseerd voor uitrol bij de overige zes titels van Wegener. Doelstelling is om voor het eind van dit jaar 30% registraties onder abonnees te hebben gerealiseerd. Eén week nadat de laatste titel live ging, staat de teller al op ruim 26%. De campagne loopt door tot eind 2013.

 

Peter Vertregt (directeur Marketing & Sales): “Onderzoek onder abonnees van Brabants Dagblad wijst uit dat toevoeging van digitale nieuwsproducten de waardebeleving onder onze abonnees versterkt. De Net Promotor Score is verbeterd en de opzegintentie daalt. Verlenging van abonneeduur is een belangrijk resultaat, ruim een derde van de abonnees geeft aan dat de toevoeging van digitale nieuwsproducten reden is om abonnee te blijven.”

 

Crossmediale campagne effectief

De marktintroductie campagne bestaat primair uit advertenties in eigen dagbladen en op de nieuwssites, aangevuld met een e-mail campagne. Voor de start van de campagne waren ca. 37.000 abonnees geregistreerd voor één of meer digitale nieuwsproducten. Sinds de campagne zijn hier al ruim 139.000 abonnees bijgekomen. Het aantal registraties neemt momenteel per dag nog steeds met bijna 2.000 toe.

 

Over Wegener Media

Wegener Media is de grootste uitgever van regionale en lokale journalistieke media in Nederland. Dagelijks voorziet Wegener miljoenen consumenten van actuele en betrouwbare journalistieke informatie uit hun directe leef- en werkomgeving. Met een mix van verschillende print- en digitale mediakanalen die elkaar onderling versterken. Zeven regionaal opererende dagbladen, ca. 150 lokale huis-aan-huiskranten, nieuwssites, apps voor smartphone en tablet vormen het portfolio van onze crossmediale nieuwsorganisatie. Wegener Media is onderdeel van Koninklijke Wegener, behorend tot Mecom Group plc, een Europese mediagroep genoteerd aan de Londense Stock Exchange.

 

www.wegenermedia.nl

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie