Wegener-eigenaar Mecom ziet omzet én verlies dalen
30-07-2014 08:09:22 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3227 | Tags:

Investeringsbedrijf Mecom, eigenaar van de Wegener-kranten, is er ondanks een nog altijd dalende omzet in geslaagd om het verlies in het eerste halfjaar te reduceren van bijna 98 miljoen naar 3,1 miljoen euro. Dat heeft het bedrijf, dat wordt overgenomen door De Persgroep, woensdag bekendgemaakt. De kostenbesparingen lijken daarmee hun vruchten af te werpen.


Mecom boekte in de eerste zes maanden van het jaar een omzet van 347,1 miljoen euro, een daling van 8% ten opzichte van een jaar eerder. Vooral de advertentie-inkomsten van het concern liepen met 22% hard terug. In het eerste kwartaal was juist nog een groei gerealiseerd.


De daling van de omzet uit de oplage van de kranten, waaronder Tubantia en De Gelderlander, is wel verder teruggelopen. De circulatieomzet daalde nog maar licht, met 1,5%. Dat komt niet door een hoger aantal abonnees, maar door de stijging van de prijzen.


Onder de streep resteerde voor Mecom een operationeel resultaat van 27,8 miljoen euro. In Nederland verbeterde de winstmarge, van 5,8 naar 11,7%, vooral als het gevolg van lagere kosten. Het concern heeft het afgelopen jaar 426 arbeidsplaatsen geschrapt. In Denemarken nam de winstmarge juist af van 3,0 naar 2,4%.


Een maand geleden maakte De Persgroep bekend Mecom te willen overnemen. De Belgisch-Nederlandse uitgeverij van onder meer de Volkskrant en het AD is bereid om 245 miljoen euro uit te trekken voor Mecom.


www.depersgroep.nlVolg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media en marketingcommunicatie