Werksite.nl laat vacatures matchen met 550.000 kandidaten
12-02-2014 21:24:35 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3619 | Tags:

Recruiters hebben een nieuwe database tot hun beschikking om werknemers te vinden. Werksite stelt haar portaal met 550.000 unieke profielen open. Naast de harde selectiecriteria onderscheidt de database zich door ook zachte criteria te tonen.

 

Alle recruiters en werkgevers worden uitgenodigd om het platform te testen. Het plaatsen van een vacature is gratis. Zodra de vacature is toegevoegd worden direct de meest geschikte kandidaten getoond. De matchingsmodule van Werksite vergelijkt hiervoor het beroep, opleidingsniveau, aantal jaar werkervaring, functiecategorie en branche welke in de vacature gevraagd worden.

 

Mini-assessment toont karakter

Al lange tijd genereert Werksite jaarlijks tienduizenden inschrijvingen van kandidaten. Veel van hen doorlopen een aantal gratis persoonlijkheidstesten. Deze kandidaten maken in feite een mini-assessment, waardoor het voor de werkgever veel makkelijker wordt om een kandidaat te matchen met de bedrijfscultuur. De trend om via social media een beeld te vormen van het karakter van een sollicitant, sluit hier goed op aan. De kandidaten van Werksite hebben gemiddeld 180 vragen beantwoord bij het maken van een beroepskeuzetest, waardoor het karakter naadloos wordt vastgelegd.

 

Tom Spitters, eigenaar van de website: “De hoeveelheid en het soort data waarover wij beschikken is uniek. Wij weten of een kandidaat innovatief, sociaal, ondernemend, conventioneel, praktisch of analytisch is. Dankzij onze matchingsmodule is het nu voor iedere werkgever en recruiter mogelijk in een paar klikken de juiste personen te filteren uit 550.000 kandidaten.”

 

De website heeft de mogelijkheid om te filteren op 20 persoonskenmerken. Hieronder vallen: afstudeerdatum, studie, postcode, woonplaats, dienstverband, leidinggevend, aantal jaar werkervaring, in bezit van auto en rijbewijs, beroep, branche, functiecategorie. De data zijn zonder externe bronnen tot stand gekomen.

 

Werksite bestaat 10 jaar en de ambities voor 2014 zijn duidelijk. Dit jaar verwachten zij in de top 10 van grootste vacaturesites van Nederland te komen.

 

Naast 550.000 kandidaten vinden bezoekers 40.000 vacatures, 5.000 opleidingen en 900 loopbaanadviseurs op de website. Daarmee is Werksite de grootste carrièresite van Nederland.

 

www.werksite.nl

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie